Nous artistes mostren les seues particulars visions sobre València a la Rambleta

«València se ilustra» ha celebrat la seua segona edició d’enguany amb treballs dels joves Florència Gavilan, Amparo Lorente, Naomi González, Belsolis i Mario Dubla

Hi haurà nova cita el pròxim maig i la final serà al mes de juny

Un dels dibuixos.

Un dels dibuixos. / Levante-EMV

Levante-EMV

«València se ilustra» ha celebrat la segona presentació de treballs de l’edició de 2023-24, que estaran exposats durant un mes en la Rambleta. Inaugurada este divendres, la nova mostra posa el focus en el talent més jove, ja que reunix cinc il·lustradores i il·lustradors d’un total de 15 que han sigut seleccionats entre l’alumnat del Màster en Disseny i Il·lustració de la Universitat Politècnica de València (UPV); el Màster en Il·lustració Professional de Barreira I+D; i el Grau en Il·lustració la Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD).

Amb la coordinació de Cristina Chumillas, el projecte «València se ilustra» va començar en 2016 i manté l’objectiu de visibilitzar al sector de la il·lustració i rescatar llocs emblemàtics i inspiradors de la ciutat de València des de la mirada dels artistes de la il·lustració valenciana.

Ara s’estén a les il·lustradores i il·lustradors formats a la ciutat amb la finalitat de donar-los suport i cobertura incentivant la professionalització des dels seus inicis.

Esta trobada ha comptat amb Florència Gavilan, Amparo Lorente, Naomi González, Belsolis i Mario Dubla, que han mostrat les seues creacions i han donat a conéixer els seus diferents processos creatius i allò que els ha motivat a triar els llocs, espais o monuments que representen en els seus treballs.

La tercera i última presentació tindrà lloc durant el mes de maig; i l’edició d’enguany conclourà amb una gran exposició col·lectiva final el mes de juny.

Visibilitzar el sector

Tant els assistents a les presentacions com el públic que des d’ara visite les obres —que queden exposades en Rambleta durant un mes després de cada presentació—, poden votar la seua il·lustració favorita a través d’un codi QR.

Les cinc propostes més votades tindran com a premi ser impreses i editades en una carpeta d’edició limitada, que s’obsequiarà el dia de l’exposició col·lectiva final.

En este «València se ilustra» i coincidint amb el 10é aniversari de Rambleta, el projecte evoluciona mantenint en tot moment la seua premissa principal de visibilitzar el sector de la il·lustració a la nostra ciutat i posant en valor el treball gràfic que es fa a València.