El consell de xiquets d'Alaquàs es distinguit per la seua defensa dels drets i llibertats constitucionals

Aquest reconeixement s’ha concedit a tots els organismes que forment part de la Xarxa de Consells Locals d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana

Premi al consell de xiquet d'Alaquàs.

Premi al consell de xiquet d'Alaquàs. / A.A.

El Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs ha rebut la Distinció per la Defensa dels Drets i LLibertats Constitucionals 2022 en reconeixement al seu treball. Aquesta distinció s’ha concedit a tots els organismes que formen part de la Xarxa de Consells Locals d’Infància i Adolescència (CLIAS) de la Comunitat Valenciana , de la qual forma part Alaquàs.

El reconeixement va ser recollit el passat 6 de desembre durant la celebració del Dia de la Constitució a Alacant, per Claudia Higón López, membre de l’anterior edició del Consell de Xiquetes i Xiquets d’Alaquàs i representant actual d’Alaquàs en el Consell de la Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, organisme autonòmic promogut per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

Reconeixement de la generalitat al consells de xiquet.

Reconeixement de la generalitat al consells de xiquet. / A.A.

Aquest guardó reconeix la contribució al fet que les persones menors d’edat siguen, no sols objecte de protecció, sinó també subjectes de drets i participants actius en les polítiques públiques que més directament els afecten.

El Consell de Xiquets i Xiquetes va nàixer en 2002 amb l’objectiu de dotar els i les més joves del municipi d’un marc per a expressar les seues preocupacions a través de valoracions i propostes per ajudar en la millora d’Alaquàs.