Una jornada antifeixista culminarà en Burjassot l'homenatge a Guillem Agulló

Centenars de persones reten homenatge al jove 'maulet' assassinat fa 30 anys

Ofrena floral.

Ofrena floral. / German Caballero

La ciutat de Burjassot, en memòria del ‘maulet’ Guillem Agulló i Salvador, tornà a manifestar-se este dimarts –11 d’abril– per la democràcia i contra el feixisme. Centenars de persones es concentraren a poqueta nit en la plaça de l’Ajuntament en una trobada que, en el XXX aniversari de la mort del jove ‘maulet’, convocà la comissió 30 Anys amb Guillem, integrada per l’Associació Cultural Bassot, Escola Valenciana, el col·lectiu independentista Arran i la Plataforma Antifeixista del País Valencià, entre altres entitats.

Representants de la comissió llegiren un manifest a les portes del consistori. Davall la consigna “Guillem Agulló, ni oblit ni perdó”, una vegada més cridaren la ciutadania a “posicionar-se contra la intolerància i la impunitat de la qual encara gaudix el feixisme”. Talment com es desprén de l’escrit, el millor homenatge a Guillem –assassinat a mans de l’extrema dreta– és “més lluita, més organització i més voluntat”. La pancarta de Bassot “Guillem, la teua lluita a les nostres mans” resplendí novament en la façana de la casa consistorial.

Ofrenda floral en memòria de Guillem Agulló.

Ofrena floral en memòria de Guillem Agulló. / German Caballero

La commemoració continuà amb les actuacions del cantautor Pau Alabajos, el grup de tabal i dolçaina Estrela Roja i el Cor de l’Eliana. Emblemes com el poema “M’aclame a tu” d’Estellés”, “L’estaca” de Lluís Llach i “Imagine” de John Lennon es deixaren sentir en la plaça de l’Ajuntament. El grup de Dimonis de Campanar posà les bengales i la Jove Muixeranga alçà torres humanes.

Després una marxa recorregué els carrers adjacents. En la pancarta que encapçalà la cercavila es podia vore la inscripció “Hereus de la teua lluita” i una imatge de Guillem. En l’Antic Mercat Municipal tingué lloc una ofrena floral en honor del ‘maulet’. Finalment, en el local de Bassot, s’inaugurà una exposició de fotografia sobre els murals realitzats en record de Guillem al llarg de 30 anys en diverses ciutats.

Jornada antifeixista

L’homenatge a Guillem Agulló i Salvador culminarà este pròxim dissabte –15 d’abril– amb la jornada antifeixista “Combatre l’odi” que, en les seues instal·lacions, ha preparat l’Associació Cultural Bassot. La trobada arrancarà a les 11.30 hores amb la taula redona “Repressió i antifeixisme”. Hi intervindran representants de Suversives de Castelló, Els 4 Antifes de València, Els 4 de la Universitat d’Alacant, Encausats de Pego i La Cosa Nostra de Castelló.

Concentració en la plaça de l'Ajuntament.

Concentració en la plaça de l'Ajuntament.

Després d’un dinar popular programat per a les 14 hores, l’organització convida els veïns a assistir al concert “Oi! per Guillem”, que se celebrarà a partir de les 18 hores en la sala Underland de Massanassa. Actuaran els grups Pilseners, Vae Victis i Stalingrad 42. Completarà la vetlada una punxada de vinils a càrrec de Kontamina 2.