El Puig ensenya a menjar més sa en unes jornades de gastronomia

La proposada culinària ofereix, en la seua XIV edició, una combinació de gastronomia, visites guiades, música i tallers culinaris

Plat preparat a les jornades gastronòmiques del Puig

Plat preparat a les jornades gastronòmiques del Puig / L-EMV

En el Puig, fins al 25 de juny es podrà gaudir de la XIV edició de les Jornades Gastronòmiques del municipi, una cita anual que s'ha fet imprescindible a València i que fomenta la Gastronomia Mediterrània i Saludable, amb la confecció de menús innovadors i de qualitat, partint de receptes tradicionals que afavoreixen una alimentació sana i equilibrada. 

Els hostalers del Puig aposten així per la restauració basada en l'ús de verdures i fruites de temporada i productes amb denominació d'origen Comunitat Valenciana. Enguany es vol posar en valor als proveïdors locals dels establiments hostalers, que faciliten els productes necessaris per a elaborar les receptes de cada dia: pastisseria Frener, la Fruiteria Santa Maria, carnisseria Piquer Porta, entre altres. 

En aquesta edició participen sis restaurants: Huerto de Santa Maria, Alhacena, Arrocería Noray, restaurante l’Horta, Gastrobar Anavi y el L’Aigua Fresca del Artillero, amb menús des de 20 euros, que ofereixen una cuina que fusiona tradició i innovació i que preparen uns xefs en constant evolució. 

Destaquen proposades com “la paella de cangrejo azul”; “arroz bombita de Molí de Roca con pato y orejones de albaricoque”, “humus de garrofón, crudites de nuestra huerta y chips de chirivía”, “sepia encebollada con sobrasada y miel”; “croquetas crujientes de rabo de toro”, “flan de cazalla con helado de clementina”. 

Les Jornades donen suport als productes de Denominació d'Origen Comunitat Valenciana, arrossos, olis, vins, etc i estan adherides a la marca gastronòmica L’Exquissit Mediterràni impulsada per Turisme Comunitat Valenciana. 

Amb la XIV edició de les jornades, es proposa la combinació de Menú+ruta turística que mostra la importància del municipi en la història valenciana. Per això, des de l'àrea de Turisme es proposen les següents rutes: La petjada de Jaume I al Puig; Ruta Teatralitzada “L'espasa perduda de Jaume I”; Cavallers i princeses; Refugis i Trinxeres; Cartuja d´Ara Christi, el Reial Monestir de Santa María del Puig i el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques.  

Les rutes tenen aforament limitat i és imprescindible reservar prèviament en el telèfon/whatsapp 607229715; www.elpuigturistico.es. 

D'igual manera, s'han organitzat tallers de cuina saludable i rica dirigits als més joves, amb la finalitat de promoure una alimentació sana i equilibrada.