Foment de Gandia atorga a l'Associació Pro Música el seu guardó a la Trajectòria Cultural

El premi es lliurarà el día 6 de novembre

Els protagonistes d'una de les ultimes actuacions organitzades per Pro Música abans de l'estiu

Els protagonistes d'una de les ultimes actuacions organitzades per Pro Música abans de l'estiu / Levante-EMV

Ana Guerrer

La junta directiva de la Societat de Foment d'Agricultura, Industria i Comerç de Gandia ha acordat per unanimitat atorgar el guardó de 2023 a la Trajectòria Cultural a l'Associació Pro Música de Gandia. El premi li serà lliurat a l'entitat gaunyadora el dilluns, 6 de novembre.

L'Associació Pro Música és una associació cultural sense ànim de lucre que té com a finalitat fonamental la difusió de la música en la comarca de la Safor. Constituïda en 1995, el concert inaugural es va celebrar el 27 de març de 1996 amb l'actuació del Duo Música a Dos (Anabel Garcia al violí i Jesús Romero, contrabaix). En l'actualitat s'han sobrepassat les 200 actuacions.

Concerts, recitals, cursos, conferencies, presentació de llibres, presentació de discs compactes, creació de la Beca Pro Música per a estudiants de musica de la Safor, taules redones o concerts benèfics són alguns dels objectius que s’han aconseguit al llarg dels ants gracies al suport dels socis, i al recolzament de la societat gandiana i, sempre, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de les empreses col·laboradores.

Les seues activitats han portat a Gandia, primer al Palau dels Borja i posteriorment a la Casa de la Marquesa, alguns dels millors músics del panorama internacional, així com, també els musics valencians més rellevants de l’actualitat. Óscar Creus és el director artístic de l'Associació Pro Música i Concha Merí la presidenta.

En el quadre d'honor del Premi de Foment a la Trajectòria Cultural, que enguany arriva a la setene edició, figuren el CEIC Alfons el Vell; Mavi Mestre (Rectoria de la Universitat de València); la Federació de Falles de Gandia; Alberto Peñín (arquitecte); la Junta Major de Germandats de la setmana Santa de Gandia i el pintor Antoni Durà.