La Federació de Pilota reconeix a Júlia de Tavernes com la "Millor Jugadora Jove"

Els Premis Anuals de la Federació es lliuren a València

Júlia va rebre el premi de mans d'una vicepresidenta de la FPV

Júlia va rebre el premi de mans d'una vicepresidenta de la FPV / Fedpival

Ana Guerrer

La Federació de Pilota Valenciana va celebrar aquest dimarts el tradicional lliurament dels Premis Anuals, es aquest cas de 2023. El Saló d'Actes de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, a la ciutat de València, va acollir l'acte on es va reunir vora un centenar de persones de diferents àmbits del nostre esport.

Un total de 16 esportistes, clubs i escoles de pilota, institucions, entitats o persones vinculades amb l'esport autòcton de les tres províncies de la Comunitat Valenciana van ser reconeguts i reconegudes per la seua tasca durant l'any que s'acaba, segons va designar la Junta Directiva de la FPV. 

En l'apartat de 'Millor Jugadora Jove', el premi va recaure en Júlia Andrada Alberola; als seus 17 anys, la de Tavernes de la Valldigna ja sap el que és guanyar dos vegades la Lliga CaixaBank de raspall femení professional, a més d'altres campionats.

Victoria Díez va ser, un any més, la protagonista del premi a la 'Millor Jugadora Professional', després de conquistar, entre altres trofeus, el seu sisé títol individual de raspall. 

El guardó a la trajectòria esportiva va anar a les mans d'un dels millors jugadors d'escala i corda. Francesc Soro Juan, 'Soro III', es va retirar a finals de 2022 després d'una espectacular carrera on destaquen els sis títols de l'Individual conquistats, a més d'una Lliga, dos Copes o tres Trofeus Mestres.

Per acabar, la màxima distinció de la Federació, el Premi Manuel Tarancón, es va concedir a José Daniel Sanjuán, president de la Federació de Pilota Valenciana entre 2010 i 2022. 

Els lliuraments van córrer a càrrec de Luis Cervera, director general de l'Esport; Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana; José Luis López, president honorífic de la FPV; Alberto Soldado, president de la CIJB; els vicepresidents i vicepresidentes Mamen Santarrufina, Pasqual Balaguer, Juanba Camarelles, Ximo Manzano, Pedro López i Susana Martínez.