Gandia acull la V edició del repte solidari «Un llibre, una exposició»

La iniciativa recaptarà diners per a l'associació Aspanion, que lluita contra el càncer infantil

La regidora Liduvina Gil i l'escriptora, Adriana Serlik, en la presentació del repte

La regidora Liduvina Gil i l'escriptora, Adriana Serlik, en la presentació del repte / Natxo Francés

Ana Guerrer

La regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables en l'Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, i l'escriptora Adriana Serlik, han presentat la V edició del repte solidari «Un llibre, una exposició».

El projecte va nàixer el 2019 i, tal com ha explicat Serlik, coordinadora i creadora de la iniciativa, "té com a objectiu connectar la literatura i l'art amb una simbiosi perfecta". Així doncs, aquest constarà de dues parts: la presentació del llibre 'Venim del Sud', de Sico Fons, i la posterior inauguració d'una exposició en honor a l'autor, mort l'octubre passat.

La introducció de la novel·la tindrà lloc aquest divendres, 15 de desembre, a les 19 hores, al Palau Ducal. Quan acabe l'acte, la sala Carròs i Centelles del mateix monument, acollirà l'obertura de la mostra comentada anteriorment, en què han participat 21 artistes. La mostra es podrà visitar fins al 14 de gener.

Tant la regidora com l'escriptora han destacat que la finalitat de l'acte és «recaptar diners per a l'associació Aspanion». D'aquesta manera, tots els beneficis aconseguits gràcies a la venda del llibre aniran destinats a aquesta organització, que treballa en la lluita contra el càncer infantil i dóna suport als pares dels xiquets que pateixen la malaltia.

A més, l'edil ha recordat que totes les persones que s'han implicat al projecte ho han fet de manera «totalment altruista, sense guanyar ni un cèntim». Finalment, ha posat en valor la importància que Gandia siga part d'«una batalla fonamental, cohesionada, inclusiva i que no en deixa ningú al marge», i ha agraït a Serlik el seu «esforç i dedicació».