Més de 100 estudiants participen en en la final del 8é certamen "De Viva Veu"

L'activitat pretén fomentar la lectura en veu alta entre els més menuts

Certamen "Viva Deu"

Certamen "Viva Deu" / Daniel García

Saray Fajardo

Saray Fajardo

108 estudiants de 29 municipis valencians van participar el passat dissabte en la final de 8é certamen "De Viva Veu" en l'auditori de la Vall d'Uixó. Esta activitat fomenta la lectura entre els més menuts a través d'activitats de llegir en veu alta. En totes les fases, esta edició ha contat amb més de 8.000 estudiants de primària i secundària de 88 centres educatius.

La final, conduïda per l'actriu Marina Alegre i l'actor Francesc Anyó i amb l'actuació del mag Nacho Diago, va atorgar cinc mencions especials per cada categoria. Així, en la categoria Teuladins, les mencions han recaigut en els estudiants del CEIP Francisco Candela, de Crevillent; del Col·legi Chiner Villarroya, de València; del CEIP Carrasquer, de Sueca; del Col·legi El Carmen, de Manises i del CEIP Blasco Ibáñez, de Museros. 

En la categoria Blavets, han tingut menció especial estudiants del CEIP Cervantes, de Riba-roja de Túria; del CEIP Evaristo Calatayud, de Montserrat; del CEIP 9 d’Octubre, d’Alcàsser; del CEIP Virgen del Rosario, de Torrent i del CEIP Joaquín Muñoz, de Torís.  

En la categoria Passarells, han tingut menció especial estudiants de l’IES Macià Abela, de Crevillent; de l’IES la Canal de Navarrés, de l’IES Enric Valor de Picanya, de l’IES Museros i de l’IES Escultor En Francesc Badia, de Foios.

 En la categoria Oronetes, han tingut menció especial alumnat del Col·legi La Inmaculada, de Paiporta; de l’IES José María Parra, d’Alzira; del Col·legi San Antonio de Padua II, de Catarroja; de l’IES Enric Soler i Godes, de Benifaió, i de l’IES la Vall de Segó, de Benifairó de les Valls. 

Reconeixement a la lectura

El Comité Tècnic de la final va donar l'enhorabona a tot l'alumnat participant "pel treball ben fet i pel gran nivell demostrat amb les lectures". L’acte va permetre també fer un reconeixement públic a les famílies, per reforçar la tasca de foment lector, i al professorat, per la seua implicació i el valuós treball que desenvolupa a l’aula. 

 D’altra banda, Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL, va animar als i les participants a “gaudir dels mons fantàstics que es poden trobar en els llibres”, així com a estimar i emprar “la nostra llengua”.

El Certamen "De Viva Veu" és un moment de reunió i celebració, una proposta impulsada per FULL. Fundació pel Llibre i la Lectura, amb la col·laboració de FEETS. Gestió de Projectes. La iniciativa compta amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació de la Generalitat Valenciana, i de Caixa Popular