El Cor de la Generalitat Valenciana torna esta vesprada al Palau de la Música

Oferiran una programació amb obres corals del Romanticisme i Postromanticisime alemany 

El Cor de la Generalitat torna al Palau de la Música.

El Cor de la Generalitat torna al Palau de la Música. / Levante-EMV

Saray Fajardo

Saray Fajardo

El Cor de la Generalitat torna esta vesprada, a les 19:30 h, al Palau de la Música després d'haver estat sense actuar durant cinc anys en la Sala Iturbi i 19 anys en la sala Rodrigo de l'auditori degut a la paralització de l'activitat per la pandèmia i les obres de rehabilitació que s'estaven portant a terme.

 Durant l'espectacle, el Cor oferirà una programació amb obres corals del Romanticisme i Postromanticisime alemany dins del cicle "Cambra al Palau", que es desenvolupa en la sala Rodrigo. Concretament, les 22 veus del Cor, que estaran acompanyades al piano per Francisco Hervás i conduïdes per Jordi Blanch, director assistent del cor, interpretaran peces de Franz Peter Schubert, Josef Rheinberger, Heinrich von Herzogenberg i Joannes Brahms.

El director del Palau de la Música, Vicente Llimerá, ha destacat que este concert suposa "el retorn d'este magnífic cor a la sala Rodrigo i, a més, amb un atractiu programa". A més, Llimerá ha ressaltat la "seua llarga vinculació amb el Palau de la Música des dels seus inicis i ara en format de cambra per a una íntima comunió amb el públic".

El Cor de la Generalitat Valenciana

El cor va ser creat en 1987 amb el nom Cor de València. Es tracta del cor titular del Palau de Les Arts, el qual, a més, desenvolupa una constant activitat en els principals auditoris de la Comunitat Valenciana. Este depén de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura. El seu director titular és Francesc Perales i Francisco Hervás és el seu pianista acompanyant.

L'agrupació està present en les temporades i festivals espanyols més importants i ha gravat discos per a Sony, Decca i Deutsche Grammophon, junt a l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i sol·listes com Plácido Domingo o Juan Diego Flórez. La gravació "Verdi Domingo" va ser guardonada amb el Grammy Latino al millor àlbum de música clàssica de 2014.