“El Mundial ha sigut el test perfecte per a París 2024”

Després de penjar-se, amb 48 anys, tres ors i tres medalles més en el seu millor Mundial, Ten viatja a Rotterdam amb motiu de l’Europeu

Ricardo Ten posa amb algunes de les medalles conquistades | FTA

Ricardo Ten posa amb algunes de les medalles conquistades | FTA / j.v.b. València

j.v.b. València

Ha esgotat tots els qualificatius. No només en la natació adaptada durant anys. També en ciclisme. Tant en pista com en ruta. Ricardo Ten s’ha penjat sis de les nou medalles d’Espanya en els Mundials de Glasgow que acaben de finalitzar, quatre en el velòdrom i dos en ruta, amb tres ors, dues plates i un bronze. El pròxim objectiu és l’Europeu a Rotterdam. “Els resultats han superat les expectatives. Sobretot, en la pista. Cal tindre en compte que vaig estar concentrat a Sierra Nevada tot el mes de juliol. Vaig preparar de manera minuciosa la crono individual en ruta. És a dir, no havia entrenat en un velòdrom des de finals de juny, la qual cosa no és el més aconsellable per a unes proves tan tècniques i específiques. Per això, el balanç obtingut baix sostre ha sigut una grata sorpresa”, assenyala Ten en referència als ors en l’escratx i en l’òmnium, la plata en persecució individual 3 km i el bronze en la velocitat per equips. A aquestes cal afegir, en carretera, la plata en la prova en línia, en la qual va fregar l’or a l’esprint, i el mallot arc de Sant Martí en la contrarellotge individual, la prova olímpica que havia preparat a consciència.

“Estic molt content perquè aquest Mundial era un test perfecte pensat en els Jocs de París. No només quant als resultats, també a la meua resposta a tanta carrera, a tanta activitat, en un espai curt de temps. És més, en aquest Mundial, l’exigència ha sigut més gran que en uns Jocs. El calendari ha sigut més frenètic i intens. He disputat més proves de les que afrontaré d’ací a un any a París”, comenta l’esportista del Projecte FER. “Sense desmeréixer els èxits al velòdrom, jo venia a Glasgow amb un gran objectiu: guanyar l’or en la contrarellotge individual. Per això, aconseguir-ho va ser una alegria immensa. A més, compensava el disgust que arrossegava des de 2022, quan una punxada en el Mundial del Canadà em va privar de la victòria”, afig Ricardo Ten.

Suscríbete para seguir leyendo