La Fundació Horta Sud fara entrega a Per l’Horta, la vesprada del dijous, 15 de desembre, de la Menció Colibrí 2022. El reconeixement, que s'atorga per huité any consecutiu, té com a objectiu visibilitzar i agrair a entitats que treballen per la defensa dels Drets Humans i els valors democràtics.

El moviment ciutadà Per l'Horta rebrà el dijous dia 15 de desembre, en el Museu Comarcal de l'Horta Sud, el huité Menció Colibrí. El reconeixement, atorgat per la Fundació Horta Sud i amb la col·laboració de Caixa Popular, posarà en valor el treball d'aquesta entitat des de fa més de dues dècades per a la preservació de l'horta com a espai productiu i la protecció del territori des d'una perspectiva mediambiental i social.

L'acte d'entrega de la Menció Colibrí 2021 al Casal de la Pau FHS

Agrícola, ambiental i identitari

Per l'Horta, associació sense ànim de lucre sorgida després de la presentació l'any 2001 de la Iniciativa Legislativa Popular de defensa de l'horta de València com a espai natural protegit, que va recollir més de 117.000 suports, posa en valor la importància de l'horta especialment des de tres vessants: el seu paper agrícola, com a rebost de la ciutat; el seu paper ambiental, com a protectora dels efectes del canvi climàtic, i el seu paper identitari, com a element diferenciador i bressol de la cultura valenciana.

Segons la presidenta de la Fundació Horta Sud, Imma López, el treball incansable d'una entitat com Per l'Horta "no es pot arribar a mesurar ni amb tots els reconeixements". López, ha destacat el paper de l'associació, que en aquestes dues dècades "ha estat sempre al costat de les persones que treballen l'horta", i "s'ha posicionat sempre i de manera clara amb les problemàtiques mediambientals i socials del territori: des de la ZAL fins a l'ampliació del port, passant també per problemàtiques menys mediàtiques".

El reconeixement també vol remarcar el paper de la societat civil per a fer front a l'emergència climàtica

Amb aquest reconeixement, la Fundació Horta Sud i Caixa Popular volen remarcar també el paper de la societat civil per a fer front a l'emergència climàtica, "aspecte on Per l'Horta és, sens dubte, un referent".

En les set edicions anteriors de l'Esment Colibrí, s'ha reconegut a la Plataforma CIEs NO (2015), Pobresa Zero (2016), SETEM Comunitat Valenciana (2017), Centre Delàs d’Estudis per la Pau (2018), Open Arms (2019), Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (2020) i Casal de la Pau (2021).