Les Arts apropa l'òpera als més menuts

El projecte "Conta'm una òpera" adaptarà "L'elisir d'amor"

Les Arts acosta als més menuts l'obra "L’elisir d’amore".

Les Arts acosta als més menuts l'obra "L’elisir d’amore". / Miguel Lorenzo

Saray Fajardo

Saray Fajardo

Les Arts torna a acostar l'òpera als més menuts i menudes a través del projecte "Conta'm una òpera", on s'adaptarà "L'elisir d'amor", de Donizetti.

L'òpera transporta els més menuts al començament del segle XIX, moment en què el jove Gaetano Donizzeti i el llibretista Felice Romani composen l'obra, una de les més representatives del 'bel canto' italià.

Felice Romani, interpretat per l’actor valencià Paco Iváñez, assumeix el rol de contacontes que narra de manera dinàmica el procés de creació de "L’elisir d’amore", mentre que Donizetti, encarnat pel pianista José Alberto Sancho, interpreta les partitures dels principals moments de l’obra.

Els personatges cobren vida davant de la narració del contacontes i la música del piano per a oferir al públic els passatges més famosos de l’òpera, en la veu dels artistes del Centre de Perfeccionament: Pilar Garrido (Adina), Maximiliano Spósito (Nemorino), Marcelo Solís (Belcore) i Carlos Reynoso (Dulcamara).

El projecte empra l'accessibilitat d'un gènere com el conte per a transmetre l'argument d'esta òpera, sense oblidar els seus moments musicals i escènics més notables.  

Experiència formativa

"Conta’m una òpera" és una experiència formativa i cultural, que pretén que el públic infantil es familiaritze amb saber què és una òpera, qui són el compositor i el llibretista, així com conéixer la trama d’un títol imprescindible en la història de la lírica. 

A més de les actuacions dedicades a la comunitat educativa, hi haurà dues sessions obertes al públic familiar el dissabte 27 i el diumenge 28 de maig, a les 12.00 h.