La proliferació de patinets preocupa els alzirencs

L’Àrea de Participació del consistori també constata una certa inquietud per la brutícia del carrer

Una dona circula amb un patinet per Alzira, en una imatge d’arxiu

Una dona circula amb un patinet per Alzira, en una imatge d’arxiu / PERALES IBORRA

Óscar García

La proliferació de patinets als carrers és una de les principals preocupacions dels alzirencs, segons reflecteix l’informe anual sobre les consultes realitzades tant a la bústia ciutadana com al correu de l’Ajuntament. La brutícia de la via pública és una altra de les qüestions que més comentaris genera.

Al llarg de l’any passat, el consistori ha constatat un increment en el nombre de consultes, opinions o queixes que arriben a través dels canals oficials. De fet, s’han duplicat respecte a l’any anterior, cosa que l’Ajuntament atribueix al fet que els veïns s’acostumen a utilitzar cada vegada més aquestes eines.

Les àrees que han rebut més missatges són per aquest ordre: Serveis Públics, Policia Local, Acció Social i Gestió del Territori. Entre les preocupacions esmentades, en destaquen dues. Una és la de l’increment de l’ús als carrers del patinet, els usuaris dels quals no sempre compleixen les normatives de circulació. L’altra té a veure amb la brutícia i la neteja viària.

Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Alós, el mateix departament s’ha encarregat de donar resposta a la majoria de les inquietuds, sense necessitat de derivar-les a altres àrees del consistori. A més, ha destacat que l’índex de resposta s’ha situat entorn del 80 %. “La ciutadania se sent atesa i això es pot comprovar amb el simple fet que cada vegada ens arriben més consultes”, ha conclòs.

Suscríbete para seguir leyendo