La Pobla de Vallbona sol·licita la declaració de zona catastròfica per la destrossa de les pluges

Els efectes de les tempestes de pedra i forts vents han portat a la determinació de sol·licitar al Ministeri la declaració per a obtindre ajudes per a la recuperació

Una de les destrosses a la Pobla de Vallbona

Una de les destrosses a la Pobla de Vallbona / L-EMV

Teresa Andreu

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha iniciat els tràmits perquè el municipi siga declarat zona catastròfica a conseqüència dels efectes de les tempestes patides diumenge passat.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Abel Martí, ha remés hui, a través dels serveis municipals, l’informe amb el qual es comença el procediment de declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, d’acord amb la Llei 17/2015.

“Hem recorregut el municipi, hem escoltat les persones afectades i les brigades municipals que han efectuat múltiples intervencions, i la gravetat dels efectes patits pel temporal ens han fet arribar a la conclusió de la necessitat que declaren com a zona catastròfica aquelles zones més afectades”, ha indicat Martí. L’alcalde ha declarat que “les conseqüències han afectat diverses zones del municipi, per la qual cosa encara estem recaptant informació per a poder donar cobertura a totes les persones que necessiten ajuda, a través d’aquest mecanisme d’emergències, el qual esperem que tinga una bona resposta”.

Reunión en la Pobla de Vallbona tras las lluvias del fin de semana.

Reunió a la Pobla de Vallbona després de les pluges del cap de setmana / L-EMV

L’informe detalla algunes de les conseqüències derivades de la pedra, el vent i altres forces que van caure de manera severa a la Pobla de Vallbona diumenge passat. Entre els efectes van destacar arbres arrancats i partits, caiguda de branques o desperfectes en vehicles i habitatges, entre d’altres. D’acord amb els passos que cal seguir, l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona encara es troba recopilant dades i documentació per a delimitar les zones del municipi que han patit les conseqüències de l’oratge, les quals s’han notat especialment en la zona nord, nord-oest i també en el nucli urbà.

Suscríbete para seguir leyendo