L’alzirenc Pedro Martínez torna a guanyar un torneig de tenis any i mig després

La seua última final individual va ser al setembre, encara que no s’alçava amb un trofeu des de febrer de 2022 a Xile

Pedro Martínez Portero, guanyador del torneig Challenger de Brest

Pedro Martínez Portero, guanyador del torneig Challenger de Brest / Levante-EMV

David Chordà

Any i mig després, el tenista alzireny Pedro Martínez Portero ha tornat a somriure. Des del seu triomf, el febrer de 2022, en el torneig ATP de Santiago de Xile, el riberenc havia passat un clot en el seu joc que el va fer fora del top 100 mundial. Diumenge va tornar a alçar un trofeu, l’ATP Challenger de Brest (França), un torneig disputat en pista dura, amb el qual suma 100 punts i se situa en el lloc 114 de l’ATP, 22 llocs més que la setmana anterior.

Martínez va començar imposant-se al balear Jaume Munar (87é de l’ATP i tercer cap de sèrie del torneig) per 2-1 en setzens de final. Amb un doble 7-6 (15-13 en el segon tie-break) al moldau Radu Albot (132é), va superar els huitens, i va passar els quarts amb una altra mort sobtada (9-7), després d’un 6-2 amb el qual va eliminar l’hongarés Zsombor Piros (122). 6-4 i 7-5 va ser el resultat de la semifinal contra el francés Constant Lestienne (88é del món); en la final va véncer, amb un altre doble tie-break (8-6 i 7-1), el francés Benjamin Bonzi (77é del rànquing).

A principis de setembre, Pedro va tornar a una final, la del Challenger de Como (Itàlia) sobre terra batuda. Va imposar-se a Lavagno, Vincent Ruggeri, l’indi Nagal i Napolitano, i va perdre contra el brasiler Seyboth Wild, actual 76 del món, per 7-5, 2-6 i 3-6. La setmana següent va guanyar, al costat d’Alberto Barroso Campos, el Challenger de Sevilla de dobles. A mitjan mes va disputar a València la Copa Davis amb la selecció espanyola i va jugar els dobles al costat de Marcel Granollers.

Suscríbete para seguir leyendo