L'advocat investigat pels incendis del Saler al·lega que va comprar parafina per a l'estufa

J. C. E., en llibertat des de finals de desembre, ha acudit voluntàriament a declarar al jutjat que instruïx la causa per a negar l'autoria dels últims focs ocorreguts a la Devesa i col·laborar amb la justícia en l'esclariment

L'investigat reconeix ser la persona fotografiada amb una garrafa de parafina

L'investigat reconeix ser la persona fotografiada amb una garrafa de parafina / Isabel Moreno / Cope

L'advocat penalista investigat pels incendis intencionats ocorreguts des del mes d'agost passat a la Devesa del Saler va acudir dimecres al jutjat de València que instruïx la causa per un delicte continuat d'incendi forestal agreujat per a col·laborar amb la justícia i donar explicació a tots els rumors, les acusacions i les especulacions sobre la seua presumpta participació en els últims focs registrats en este pulmó verd de la capital del Túria des de la seua posada en llibertat a la fi del passat mes de desembre. 

J. C. E., de 59 anys, va negar davant el jutge qualsevol tipus de responsabilitat en estos nous incendis, que han calcinat 14 hectàrees del parc natural, com ja va fer quan va ser detingut a la fi d'octubre per agents del Seprona de la Guàrdia Civil com a presumpte autor de nou incendis. El que sí que va admetre és haver comprat una garrafa de parafina, concretament d'una capacitat de deu litres, a mitjan gener, uns dies després –no abans– d'un altre doble incendi ocorregut en eixes dates al parc natural del Saler.

Assegura que compra garrafes d'esta mena de manera habitual i que en l'últim foc estava a casa o de camí a esta

L'investigat, fotografiat pels veïns portant la garrafa esmentada, resta importància a la compra d'este producte derivat del petroli, que segons al·lega usa de manera habitual en una estufa que té per a calfar el seu apartament, pròxim a la Devesa afectada pels múltiples focs intencionats.

Precisament, el fet que la seua residència habitual estiga allí ha propiciat que el jutjat que va acordar la seua llibertat siga més benèvol a l'hora de dictar una orde d'allunyament del parc natural, limitant-la únicament a les zones forestals. El desterrament del focus dels incendis suposaria una restricció molt greu, en obligar-lo a abandonar el seu propi domicili, i de moment no hi ha suficient càrrega probatòria que l'implique directament en els focs.

Quatre testimonis el van identificar

Com ja va informar en el seu moment Levante-EMV, la principal prova contra el presumpte incendiari és la declaració de quatre testimonis que el van identificar el 21 d'octubre eixint de la brossa a escassos metres del focus d'un dels focs. En la seua defensa consta la gravació de la telefonada al 112 que ell mateix va fer alertant del foc abans de ser vist per estos testimonis. 

Com que és advocat en exercici, l'investigat va optar per acudir sense lletrat i es va defendre a si mateix. Inicialment, estava citat per a declarar el pròxim 19 de febrer, però va decidir presentar-se al jutjat per a mostrar-se col·laborador i fer callar totes les informacions i opinions que estan apareixent en els mitjans vinculant-lo directament amb estos nous incendis. L'investigat, que no va voler respondre a les preguntes del lletrat de l'acusació, assegura que a l'hora en la qual es va produir l'incendi del passat dilluns estava ja al seu domicili o de camí a este, la qual cosa podrà ser comprovada pels investigadors per la geolocalització del seu telèfon mòbil. Prova que, d'altra banda, com que residix molt prop dels incendis, tampoc resulta especialment esclaridora.

Suscríbete para seguir leyendo