Beques i ajudes

Educació convoca beques de fins a 6.000 euros per a estudiants universitaris i artístics

L’import de la beca Manuela Solís s’adjudicarà en funció de la renda i els resultats acadèmics, i beneficiaran 2.000 estudiants més que les anteriors beques salari

Les beques es poden sol·licitar de manera telemàtica des d’este 9 de maig al 10 de juny

Estudiants universitaris al campus de Tarongers de la Universitat de València

Estudiants universitaris al campus de Tarongers de la Universitat de València / F.Calabuig

Gonzalo Sánchez

Gonzalo Sánchez

La Conselleria d’Educació ha convocat les beques Manuela Solís (antigues beques salari), que podran beneficiar 6.000 estudiants d’universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana, així com de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics (ISEACV) i l’import de les quals ascendix a 22 milions d’euros. 

Cada beca té una quantia fixa de 3.500 euros, però es podrà incrementar fins als 6.000 en funció de la renda i de l’excel·lència acadèmica. Este rendiment acadèmic es calcula a partir de la nota mitjana, que ha de ser igual o superior a 9 en l’últim curs finalitzat, proves d’accés o estudis previs. Entre un 9 i un 9,49, l’estudiant tindrà mil euros més, i d’un 9,5 en avant, 2.500 euros. Les beques Manuela Solís són a més compatibles amb ajudes del Ministeri i de la mateixa Generalitat, i es pot consultar la convocatòria en este enllaç.

Podran ser beneficiàries d’estes beques les persones que en el curs escolar 2023-2024 s’hagen matriculat en modalitat presencial en ensenyaments universitaris conduents a l’obtenció de títols de grau o de màster habilitant en alguna de les universitats del sistema universitari valencià.

També podran aspirar a les beques els estudiants de títols de grau en ensenyaments artístics superiors, matriculats en centres superiors d’ensenyaments artístics de la Comunitat valenciana, dependents de l’ISEACV.

Les beques es poden sol·licitar de manera telemàtica, a partir d’este dijous 9 de maig fins al 10 de juny. 

Dos mil persones més

Les beques Manuela Solís substituïxen les anteriors beques salari i han sigut concebudes per a evitar l’exclusió de les persones amb menys recursos econòmics. En este sentit, es preveu que el nombre de persones beneficiàries s’incremente en 2.000 respecte a l’última convocatòria de les beques salari.

La Generalitat ha batejat estes beques amb el nom de Manuela Solís per a visibilitzar una de primeres dones que, juntament amb les seues companyes Concepción Aleixandre i Trinidad Sánchez, van ser de les primeres a llicenciar-se en medicina a la Comunitat Valenciana.

Estes beques presten especial atenció tant al col·lectiu de víctimes de violència de gènere com als seus fills menors de 25 anys i a les persones extutelades provinents dels sistemes de protecció a la infància.

D’altra banda, es faciliten les condicions per a obtindre la beca a l’estudiantat amb alguna discapacitat i a les persones beneficiàries de protecció internacional (refugiades, apàtrides i/o sol·licitants d’asil). Per a estes últimes la convocatòria ha reservat un 0,5 % de pressupost global, la qual cosa suposa un import de 110.000 euros. La resolució d’estes beques ha sigut publicada hui en el Diari Oficial de la Generalitat en el següent enllaç: BEQUES MANUELA SOLIS.

Suscríbete para seguir leyendo