El pla del Cabanyal de Rita Barberá “queda solemnement enterrat”

El Ple de l’Ajuntament de València aprova el pla que frena la destrucció de l’antic barri protegit de pescadors. Ciutadans retrau al Rialto les presses i adverteix que el planejament està inacabat i que Costes hi posa objeccions

El barri del Cabanyal

El barri del Cabanyal

H. GARCÍA

El Ple de l’Ajuntament de València ha donat llum verda provisional, amb l’abstenció dels grups de l’oposició (PP, Ciutadans i Vox), al pla que frenarà la destrucció del Cabanyal. El pla que va aprovar Rita Barberá que va gastar milions d’euros a destruir cases queda “solemnement enterrat”, ha dit l’alcalde de València, Joan Ribó, minuts abans del ple.

L’alcalde, de Compromís, ha volgut donar les gràcies a Salvem el Cabanyal, que durant dècades es va resistir a l’execució de l’anterior Pepri del Cabanyal, que contemplava la prolongació de Blasco Ibáñez fins a la mar, i, en la mateixa línia, als veïns que van lluitar per la Devesa. “València és el que és gràcies a ells, la millor ciutat per a viure del món”, ha dit l’alcalde.

Joan Ribó

Joan Ribó / Hortensia García

Ribó ha apuntat que el nou pla del Cabanyal “ens obliga a millorar la comunicació, a preocupar-nos perquè no es gentrifique i a construir més ràpidament habitatges de lloguer assequible”.

Sandra Gómez

Sandra Gómez / Hortensia García

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, va lamentar en un comunicat la “falta de diligència, la falta d’agilitat i, sobretot, la falta d’interés de Compromís i del PSPV per solucionar els problemes del Cabanyal. La prova més evident és que en set anys no han sigut capaços d’executar el 80 % dels fons d’Edusi destinats a rehabilitar i millorar el barri”.

Ciutadans ha retret al Govern del Rialto que porten al ple un pla que encara presenta objeccions de Cultura i de Costes, especialment en relació a l’hotel de 15 altures previst a Eugenia Viñes, per les presses d’aprovar-lo abans de les eleccions.

Suscríbete para seguir leyendo