Infraestructures

Adif inicia oficialment les obres que soterraran les vies ferroviàries al sud de la ciutat

Les empreses adjudicatàries signen l’acta de replantejament que permet posar en marxa els treballs de desviament de serveis | La ministra de Transports assenyala que el pas “suposa una fita en la integració ferroviària de València i el desenvolupament del corredor mediterrani” | L’alcalde, Joan Ribó, demana celeritat en l’actuació del túnel passant i l’estació central

La ministra Raquel Sánchez; el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcalde de València, al costat de la resta d’autoritats al barri de Malilla, aquest matí

La ministra Raquel Sánchez; el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcalde de València, al costat de la resta d’autoritats al barri de Malilla, aquest matí / Germán Caballero

L’empresa pública Adif i la unió temporal d’empreses conformada per Dragados, SA (45%), Rover Infraestructuras, SA (20%), Rover Rail, SA (20%) i Tecsa Empresa Constructora, SA (15%) han signat hui l’acta de replantejament de l’inici de les obres del canal d’accés, el soterrament de les vies ferroviàries al sud de la ciutat. Un formalisme administratiu que posa en marxa les obres d’aquesta infraestructura ferroviària amb un cost de 443 milions d’euros i 51 mesos d’execució (més de quatre anys).

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí la zona on s’iniciaran en breu els treballs, al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig; l’alcalde de València, Joan Ribó; la consellera de Política Territorial Rebeca Torró; la delegada del Govern, Pilar Bernabé; i la presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez.

Raquel Sánchez, que no ha obviat que aquesta metamorfosi urbanística que propiciarà l’actuació ferroviària “l’esperem des de 2003”, sí que ha volgut assenyalar que les obres del canal d’accés són una “fita en la integració ferroviària de València i el desenvolupament del corredor mediterrani. Hui iniciem una nova etapa amb unes obres que oferiran en conjunt unes possibilitats de mobilitat immenses a la Comunitat Valenciana en els pròxims anys”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha celebrat que les obres que s’inicien hui “permetran, en 2028, obrir el mur [ferroviari] que divideix 170 anys la ciutat de València”. I també ha aprofitat per a “exigir celeritat” en la tramitació i l’execució del “túnel passant, l’estació central i l’AVE a Castelló”. El president de la Generalitat, Ximo Puig, també ha celebrat l’avanç cap a una ciutat sense barreres, encara que també ha lamentat que en les actuacions que queden pendents en algunes “desgraciadament s’ha hagut de tornar a començar”, ha assenyalat en referència a l’anul·lació dels contractes del túnel passant, l’estació central i l’AVE a Castelló.

Després de la signatura de replantejament entre Adif i les empreses contractistes, realitzada hui abans de la visita oficial a la zona d’obres, s’inicien les primeres actuacions, “campanyes de topografia i sondejos complementaris, gestió dels serveis afectats i començament dels moviments de terres”, abans de l’inici dels túnels que es construiran sense interrompre el trànsit ferroviari, la qual cosa afig més complexitat a les obres.

Suscríbete para seguir leyendo