El PP promet que les Roques del Corpus estaran restaurades al complet d'ací a dotze mesos

El nou equip que gestionarà Festes assegura que el procés començarà "tan bon punt arriben al consistori"

Moisés Domínguez

Moisés Domínguez

El regidor del PP a l'Ajuntament de València, Santiago Ballester, ha anunciat que el Partit Popular començarà el treball per a restaurar les Roques del Corpus "tan bon punt arriben al consistori", perquè "l'any que ve totes les roques puguen estar exposades a la plaça de la Mare de Déu”.

Així s'ha expressat després de confirmar-se que l'informe de la UPV diu que l'estat dels sistemes de tracció només permet la participació en la festa de les roques "València" i "Sant Calze". 

El PP s'ha autoimposat ja el compromís que, en dotze mesos, estaran totes les roques restaurades en la seua part inferior. "Ja ens hem posat en contacte amb Amics del Corpus per a resoldre aquest problema i treballar de manera conjunta en la restauració”, assegurava el regidor Santiago Ballester, que va assegurar que “aquest treball podria estar fet des de fa anys si l'equip de govern haguera votat a favor de la moció presentada el novembre de 2022 en la qual demanàvem que les partides no executades en Cultura Festiva es destinaren a la restauració de les Roques del Corpus”. 

"Lentitud per a conéixer la situació"

També ha criticat "la lentitud de l'equip de govern per a conéixer la situació de l'estructura, ja que Cultura Festiva ha assenyalat que va ser en el trasllat de les roques a l'Estació del Nord per a la reforma de la seua seu quan els tècnics municipals van detectar deficiències en la seua estructura. Aquest trasllat va ser l'abril de 2022 i, com Cultura Festiva ha explicat, el gener de 2023 es van posar en contacte amb la UPV i l'abril de 2023 van fer l'encàrrec. Un any han tardat Compromís i PSOE perquè s'estudiara el que els tècnics municipals ja van advertir. Un exemple més de la mala gestió i la desídia que ha portat al fet que els ciutadans vulguen el PP al capdavant de la gestió municipal”.

En el programa electoral no figurava aquesta qüestió, però sí la de restaurar, o reconstruir, el cadafal utilitzat com a suport per a l'Ofrena de Falles. 

Suscríbete para seguir leyendo