Desarticulen una organització criminal que va “abandonar” 12 tones de marihuana a Ontinyent

La substància estupefaent es trobava en una finca de la capital de la Vall que havia sigut ocupada de manera il·legal

La Guàrdia Civil deté cinc membres d’una banda que va “abandonar” 12.500 quilos de marihuana en una finca d’Ontinyent

Guàrdia Civil

Luis Cebrià

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació Terragreen, ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, amb la detenció de cinc persones i dos investigats a la localitat d’Alfafar.

L’operació va començar a principis d’abril de 2022, quan els agents van trobar una finca amb més de 12.500 kg de marihuana al terme municipal d’Ontinyent.

Aquesta finca es tractava d’una propietat que, mitjançant procediment judicial, s’havia procedit a recuperar pel seu legítim propietari. En aquesta, es va trobar la substància vegetal, que havia sigut abandonada precipitadament.

Aquesta substància va ser portada a analitzar, unes anàlisis que van confirmar que no tenia un contingut rellevant de THC, però que sí que estava inclosa en la llista I de la Convenció Única de 1961 de les Nacions Unides com a estupefaent. A causa de la ingent quantitat trobada, l’ús d’aquestes substàncies només podia ser augmentar enganyosament el volum de partides de marihuana amb contingut de THC destinades al tràfic internacional de drogues o el desviament d’aquestes al mercat negre de CBD.

Fruit de les taques d’investigació, van poder ser identificats els propietaris, va conéixer-se l’origen de la substància confiscada i van ser detingudes set persones vinculades amb la propietat. També es va dur a terme un registre en una nau industrial a la localitat de Palma de Gandía, on es guardava material per al cultiu indoor de cànnabis i minatge de criptomoneda.

Finalment, l’operació va culminar amb la detenció de cinc homes d’edats compreses entre els 40 i 60 anys, de nacionalitats espanyola i marroquina. A més, s’han investigat dos homes de 40 i 50 anys i de nacionalitat marroquina. A tots ells se li atribueix un delicte de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació l’ha duta a terme l’equip de Policia Judicial d’Alfafar. Les diligències ja s’han lliurat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 d’Ontinyent.

Suscríbete para seguir leyendo