Calp "tomba" l'hotel de les torres bessones de 35 altures al costat de les Salines

L'Ajuntament inicia l'expedient per a declarar caducada la llicència que va atorgar el desembre de 2017 a la mercantil Sol de Calpe, S. L.

Imatge virtual de l'hotel de dues torres bessones de 35 altures

Imatge virtual de l'hotel de dues torres bessones de 35 altures / Levante-EMV

A. P. F./Levante-EMV

La piqueta administrativa ja està en marxa. El temps corre en contra de les torres bessones de Calp. L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per a declarar la caducitat de la llicència concedida el desembre de 2017 a la mercantil Sol de Calpe, S.L., per a la construcció d'un hotel format per dues torres de 35 altures en una parcel·la situada a l'avinguda Joan Carles I, pròxima a les Salines. El consistori ja ha notificat a l'empresa l'inici de l'expedient de caducitat de la llicència i s'obri ara un període de 15 dies per a presentar-hi al·legacions.

Imagen del humedal de Les Salines de Calp, una valiosa reserva ornitológica

Imatge de l'aiguamoll de les Salines de Calp, una valuosa reserva ornitològica / Levante-EMV

La caducitat de la llicència és un tràmit administratiu que opera una vegada transcorregut el termini d'execució de la llicència sense que s'inicie l'execució de les obres. A conseqüència de l'aprovació de la modificació D14 del Pla general d'ordenació urbana de Calp, en els últims anys l'Ajuntament ja ha decretat la caducitat de llicències d'altres projectes urbanístics per no haver-se'n iniciat l'execució i haver canviat la normativa urbanística d'aplicació. Amb això es pretén evitar que les anomenades “llicències en cartera” puguen eternitzar-se amb independència dels canvis normatius. 

D'altra banda, la llicència atorgada per a l'execució d'aquest projecte es fonamenta en una normativa que ja no es troba en vigor per haver-se aprovat la modificació D14 esmentada, per la qual cosa, per no executar-se en el termini preceptiu, ha de caducar-se a fi d'evitar que s'incomplisquen els nous paràmetres urbanístics aprovats. D'aquesta manera, si se sol·licita una nova llicència en aquesta parcel·la, l'edifici haurà d'ajustar-se a la nova normativa actual i no podria conservar les altures previstes en el projecte inicial.

Suscríbete para seguir leyendo