El PP veu "lògic" que se subvencionen els bous al carrer

El síndic popular, Miguel Barrachina, considera que tenen "el mateix dret" a rebre ajudes que la resta de les festes populars

El PSPV acusa el vicepresident Barrera d'usar els bous com a "cortina de fum"

El síndic del PP, Miguel Barrachina, a les Corts.

El síndic del PP, Miguel Barrachina, a les Corts. / Levante-EMV

EP

El PP ha defensat que és "lògic" que els bous al carrer tinguen "el mateix dret" a rebre ajudes públiques que la resta de les festes populars, mentre que el PSPV ha acusat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera, d'usar els bous com a "cortina de fum" per a generar divisió i Compromís ha criticat que crega que "tota la cultura" són aquests festejos.

Així han qualificat representants dels tres partits, en roda de premsa després de la junta de síndics a les Corts, l'anunci que va fer dilluns Barrera (Vox) que els bous seran subvencionats "a partir d'ara" en ser preguntat per aquests festejos després de l'accident mortal d'aquest cap de setmana a la Pobla de Farnals (València).

Respecte a la tradició

"La Comunitat Valenciana és el lloc del món amb més celebracions taurines: és una expressió històrica", ha manifestat el síndic del PP, Miguel Barrachina, per la qual cosa ha exigit "que es respecte la tradició, que es guanye en seguretat" i que totes les festes populars tinguen "el mateix dret" a rebre ajudes.

Entre els grups de l'oposició, el portaveu adjunt del PSPV, Arcadi España, no ha concretat si estan a favor o en contra de finançar els bous des de la Generalitat, si bé ha denunciat que "la dreta divideix els valencians també amb les festes populars" com una "cortina de fum".

Com a síndic de Compromís, Joan Baldoví ha rebutjat l'"obsessió" de Barrera -també extorero- i s'ha preguntat si "creu que tota la cultura està referida als bous". "Si tot el que ha de proposar en dos mesos en això, la cultura del nostre territori està apanyada: és un conseller que té menys agenda que un regidor d'un poble mitjà", ha criticat.

Suscríbete para seguir leyendo