València frega el 90 % d’ocupació pel bon oratge

La calor i els ponts del 9 d’Octubre i el dia del Pilar disparen l’arribada de turistes la primera quinzena del mes, segons Hosbec

Platges de València en una imatge d’arxiu

Platges de València en una imatge d’arxiu / Eduardo Ripoll

El bon oratge i l’encadenament dels ponts del 9 d’Octubre i el dia del Pilar han deixat ocupacions hoteleres a la Comunitat Valenciana de fins al 89 % a Benidorm durant tota la quinzena i del 87 % a València en eixe mateix període. La patronal hotelera valenciana Hosbec ha detallat que els primers quinze dies d’octubre mantenen la tendència favorable d’ocupació de setembre, i que Benidorm, amb una planta hotelera a ple rendiment, ha registrat la mitjana més alta, amb un 89 % i una presència del turista nacional del 40,4 % respecte al total.

En destinacions pròximes a Benidorm, com la Costa Blanca, també han tingut dades positives gràcies al bon oratge, amb xifres del 87,7 % a Calp o del 85,3 % a Altea, amb clar predomini internacional, de fins al 70 %. El conjunt de la província alacantina s’ha situat en un 77,8 %, amb “dades per damunt de les que es registraren en 2019”, ha explicat Hosbec.

Turistes

Per la seua banda, la província de València s’ha anotat un 84,4 % de l’1 al 15 d’octubre, en una província en la qual ha destacat la capital, València, amb un 87 % d’ocupació i un 72,1 % de turista internacional. De fet, el turista neerlandés, amb una quota del 13 %, ha sigut el que més ha visitat la ciutat, seguit per l’estatunidenc i el britànic, que superen el 8 % de representativitat.

La província de Castelló també ha superat les previsions per a estos dies, amb un 68,2 % la primera quinzena del mes, en la qual s’han registrat dades superiors al 80 % durant els dies pertanyents al pont del Pilar tant en destinacions de costa com de l’interior.

Suscríbete para seguir leyendo