La Falla la Malva d’Alzira atorga el seu Guardó d’Or a Carles Alberola

L’associació cultural destaca la seua trajectòria en el món de les arts escèniques i la seua defensa del valencià

L’alzirenc Carles Alberola

L’alzirenc Carles Alberola / Germán Caballero

L’Associació Cultural Falla Malva d’Alzira entregarà el seu Guardó d’Or al reconegut director i actor de teatre i televisió Carles Alberola, de qui ha destacat la seua prolífica trajectòria professional.

La Falla la Malva també ha destacat d’Alberola la seua defensa del valencià, llengua que predomina en el seu extens currículum tant en la televisió com sobre els escenaris. L’acte de lliurament del guardó serà el dimecres 14 de febrer, a les 20.00 hores, a la Casa de la Cultura d’Alzira. S’emmarcarà dins del programa de la XXXII Setmana Cultural de l’associació.

Carles Alberola junto Alfred Picó, sobre un escenario.

Carles Alberola, amb Alfred Picó, sobre un escenari / Levante-EMV

Alberola va cursar els seus estudis en l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de València i, ja en els anys huitanta, va començar a treballar com a actor. Amb el canvi de dècada, l’alzirenc es va unir a Toni Benavent per a crear Albena Produccions, que, al llarg de la seua exitosa carrera, ha obtingut desenes de premis i ha realitzat més de tres mil representacions.

Siga a través de la televisió o en un auditori, Alberola és un dels responsables de treballs com Currículum, Mandíbula afilada, Joan el Cendrós, Besos, Artefactes, Que tinguem sort!, M’esperaràs?, L’aneguet Lleig, Tic-Tac, Presoners, Waterloo, El moble, Autoindefinits, Maniàtics, Socarrats, Chec-in Hotel, Unió Musical Da Capo, Després de tu, Els Biters, Açò és un destarifo o La forastera.

Suscríbete para seguir leyendo