Orxata, paella, música i pirotècnia per als convidats

L’Ajuntament va aprofitar l’esdeveniment per a donar a conéixer les senyes d’identitat valencianes

M. Marzal

Orxata, paella, passeig pel llit, concert de música i castell de focs artificials. Estes són les senyes d’identitat valenciana amb les quals l’Ajuntament de València, organitzador del primer gran acte de la Capitalitat Verda Europea, va obsequiar els seus assistents durant la primera jornada de treball. Obsequi que van agrair i van elogiar, particularment el relatiu a la gastronomia i la pirotècnia.

L’orxata va vindre en acabar la sessió de treball del matí, al vestíbul del Palau de la Música, on s’està celebrant l’esdeveniment. Va haver-hi tant orxata com xufa, l’element natural del qual s’obté.

I, després d’este primer refrigeri, va arribar el moment del dinar, que es va celebrar al mateix Palau de la Música. Entre els plats oferits no va faltar la paella valenciana i de verdures, el plat típic de València i un dels més coneguts del món, cosa que van agrair els presents en l’àgape.

Després hi hagué una curta sessió de treball vespertina i un llarg passeig pel vell llit del riu, el pulmó verd de la ciutat, fins a arribar a l’Àgora, on es pot veure l’exposició “Açò ens salvarà”.

I, per a acabar, sessió de música i pirotècnia. Després de la cerimònia d’obertura de la Capitalitat Verda, es va oferir el concert “Els sons de la naturalesa” i, seguidament, un espectacle piromusical amb projecció audiovisual en la font que hi ha enfront del Palau de la Música.

Per cert, dins dels regals que es van oferir a les diferents delegacions internacionals hi havia una botella-termo que mostrava la temperatura de l’aigua, obsequi d’Aigües de València.

Suscríbete para seguir leyendo