L’arquebisbe beneïx les obres de rehabilitació de l’església de Polinyà

Enrique Benavent presidix l’última missa del tridu dedicat a Sant Sebastià

Les cobertes, que propiciaven l’aparició de goteres, han sigut restaurades

L’arquebisbe, en plena celebració de la missa

L’arquebisbe, en plena celebració de la missa / Levante-EMV

L’arquebisbe de València, monsenyor Enrique Benavent, va visitar, divendres, Polinyà de Xúquer, per a participar en les festes dedicades a Sant Sebastià, patró del poble, oficiant l’última missa del tridu, durant la qual va beneir les obres de restauració de les cobertes del temple, construït en el segle XVIII. Benavent va presidir, a l’església parroquial Sagrada Cena, l’última missa del tridu dedicat al patró de Polinyà de Xúquer en la vespra de la seua festivitat, segons ha precisat el rector, Javier López Carbonell.

Recepción del arzobispo

Recepció de l’arquebisbe / Levante-EMV

En la visita, l’arquebisbe va beneir “la restauració de les cobertes del temple, realitzada gràcies a una subvenció de la Conselleria a través de l’Ajuntament, que han sigut renovades per a esmenar el problema de goteres i humitats que teníem, sobretot en les laterals que cobrixen les capelles”, explica el sacerdot.

Neteja de la façana que va esculpir Vergara

A més, estes obres també han inclòs la neteja de la façana del temple, obra de l’escultor valencià del segle XVIII Francisco Vergara Bartual, autor també del retaule de l’altar major, que va ser destruït en la persecució religiosa de 1936. El retaule i el seu conjunt escultòric van ser reconstruïts entre 1994 i l’any 2000 per l’artista Fernando Nácher Celaya com una rèplica de l’original.

Monseñor Benavent saluda a un griupo de feligresas

Monsenyor Benavent saluda un grup de feligreses / Levante-EMV

Dissabte es va celebrar la festivitat del patró. La jornada va començar amb la disparada d’unes salves en el seu honor, abans de l’obertura de la tradicional fira. Després es va celebrar la cercavila de la Unió Musical, a la qual es van sumar les autoritats municipals i representants de les festes que van participar en la missa solemne, a les 12 hores, a la parròquia, cantada pel tenor Matheus Pompeu. A la vesprada va tindre lloc la processó de Sant Sebastià pel recorregut habitual.

Suscríbete para seguir leyendo