Una màquina de treballs forestals provoca un incendi a la Calderona

El vehicle, que treballava a Serra, ha quedat calcinat al costat de la vegetació de l’entorn, que han pogut sufocar els bombers de Sagunt

Residents en la zona feia setmanes que alertaven de l’eliminació d’arbres “massiva” que s’està produint en diverses zones

Amparo Soria

Amparo Soria

Els bombers de Sagunt han aconseguit sufocar un incendi forestal provocat per una màquina que feia treballs de tala en el terme municipal de Serra. Segons ha informat el Consorci Provincial, el foc s’ha produït en la zona de Pla de les Llomes, a la serra Calderona, i ja està controlat, després de la ràpida intervenció dels professionals del parc de Sagunt, els del consorci i els bombers forestals. S’estaven duent a terme treballs d’aclarida per a netejar tallafocs i pistes forestals.

El succés es produïx en un context d’una certa crispació entre el veïnat de l’entorn, que feia setmanes que alertaven de la tala “massiva” d’arbres a Serra. Els treballs s’estan duent a terme en diversos punts, i un dels veïns advertia a este diari de les actuacions en la zona de Portacoeli, amb pins “que no presenten mal aspecte, són tales indiscriminades i sense sentit”, lamenten.

Treballs de neteja forestal

No obstant això, l’Ajuntament explica que la Conselleria de Medi Ambient està executant, estos dies, el manteniment d’una àrea tallafocs en la carretera CV 3341, al Barraix Garbí, a l’altura de Serra, així com en la zona de Portacoeli, amb una extensió total de 225 hectàrees.

La máquina que hoy se ha incendiado llevaba días trabajando en la zona.

La màquina que s’ha incendiat hui feia dies que treballava en la zona / L-EMV

Expliquen que és una activitat de prevenció que se suma a l’aclarida del Pla de les Llomes, on hui s’ha produït l’incendi de la màquina.

Per a l’Ajuntament, són treballs “fonamentals” per a mantindre net l’entorn i lliure de risc d’incendi, ja que la densa massa forestal de la Calderona es convertix en un polvorí.

Suscríbete para seguir leyendo