El futbol es bolca amb València

Els equips i la Lliga mostren un gran respecte als afectats per l'incendi amb emotius minuts de silenci

El Betis va mostrar la bandera de la Comunitat Valenciana durant el minut de silenci.

El Betis va mostrar la bandera de la Comunitat Valenciana durant el minut de silenci. / EFE

Pablo Leiva / M .J. Ghelli

El món del futbol seguix consternat per la tragèdia viscuda a l'edifici que es va cremar a Campanar, i més en l'esport valencià. Els equips de la ciutat no van jugar els seus respectius partits de Primera i Segona Divisió, mentres que tot el futbol base va ser suspés este cap de setmana per l'FFCV.

El fútbol se vuelca con València | FOTOS DE EFE

El futbol es bolca amb València / EFE

En Primera Divisió, excepte el Granada-València, la jornada va seguir el seu curs amb diverses mostres de respecte i amb el record dels minuts de silenci en cada camp, però diversos futbolistes van voler recordar els afectats, especialment els valencians.

Toni Lato, jugador que ve de les categories inferiors i natural de la Pobla de Vallbona, va jugar el dissabte contra el Mallorca a Vitòria en l'empat a un que van firmar contra l'Alabés, i després del partit va ser entrevistat pels micròfons de DAZN per a valorar el partit, que va analitzar després de primer enviar un missatge a les víctimes.

«Primer volia donar el condol a les famílies de les víctimes. Són dies molt tristos. Donar les gràcies a la gent que ha col·laborat perquè eixes famílies que han perdut tant familiars com les seues cases puguen passar uns dies menys durs. També vull enviar molta força i donar les gràcies a bombers, policia i tota la gent que hi ha participat», va comentar el lateral esquerre.

El davanter valencià de Torrent, Roger Martí, que ara milita en el Cadis després d'una llarga i exitosa carrera en el Llevant, també va voler recordar els afectats, i va proposar una iniciativa per a aportar el seu granet d'arena amb la catàstrofe que ha viscut la ciutat de València.

«M'unisc al dolor de totes les famílies que han perdut algun familiar en l'incendi. Vull mostrar el meu suport i una abraçada a tots els veïns afectats. Tenia un pis allí, hi vaig viure durant quatre anys. M'agradaria ajudar d'alguna manera i fer una rifa benèfica amb samarretes de companys», va assegurar el punta.

El futbol espanyol, a més de casos com els de Toni Lato i Roger, amb una evident vinculació a la ciutat de València, es va bolcar al complet amb els afectats i va deixar detalls com el que va succeir al Benito Villamarín. El Real Betis va mostrar molta classe durant el minut de silenci en què, a més de respectar-se, va deixar una imatge amb la senyera en el videomarcador i un crespó negre. 

Per la seua banda, el duel del Cadis contra el Celta de Vigo també va deixar imatges d'aficionats molt tristos durant el minut de silenci, i la realitat és que des de tots els estaments del futbol professional s'ha respectat al màxim la tristesa de la societat valenciana. Ara, en la setmana vinent, València i Llevant, que no han disputat els encontres contra Granada i Andorra respectivament, tractaran de tornar a la normalitat.

Suscríbete para seguir leyendo