Nuevo Centro inaugura l'exposició de vestits de la Setmana Santa Marinera de València

Es compon de 17 vestits d'algunes confraries i corporacions que formen la Setmana Santa Marinera i 6 vestits de personatges bíblics

Inauguració exposició de Setmana Santa a Nuevo Centro

Inauguració exposició de Setmana Santa a Nuevo Centro / Nuevo Centro

El divendres 22 de març es va inaugurar la segona Exposició de Vestits de la Setmana Santa Marinera de València a la plaça interior del centre comercial Nuevo Centro, organitzada per la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València. 

L'acte ha comptat amb la presència de Mónica Gil, regidora de Festes; Paula Llobet, regidora de Turisme; Nuria Llopis, regidora del Grup Municipal Socialista; Carles Genís, president de la Junta Major Setmana Santa Marinera de València; David Mazcuñán, cap de relacions públiques de Nuevo Centro, i Alfredo Tell, director de Nuevo Centro.

La història d'esta tradició

La segona edició de l'exposició es compon de 17 vestits d'algunes germanors, confraries i corporacions que formen la Setmana Santa Marinera, de 6 vestits de personatges bíblics i d'atributs de les diferents germanors, confraries i corporacions que mostren la història de la Setmana Santa Marinera, així com el cartell guanyador d'enguany. Estaran reflectides les 31 confraries i corporacions que formen la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València.

La Setmana Santa Marinera és el nom que rep la celebració de la Setmana Santa a la ciutat de València, que té lloc en el districte municipal número 11 anomenat Poblats Marítims, que comprén els barris del Grau, el Cabanyal i el Canyamelar. Està declarada com a festa d'interés turístic nacional des de 2011.

La Setmana Santa Marinera de València té l'apel·latiu de Marinera per la seua íntima relació amb la mar. Des de temps immemorials se celebra en el Marítim i els iniciadors d'estes manifestacions públiques de fe en la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor van ser pescadors i mariners.

Fins a mitjan segona dècada del segle XX, la Setmana Santa Marinera de València girava entorn de les imatges del Natzaré, de Crist i de la Dolorosa, ja que els habitants de la zona marinera s'hi veien especialment reflectits. El Natzaré patint camí del Calvari, Crist mort en la Creu amb una indescriptible agonia, i la Dolorosa, Soledat o Verge Maria, espectadora muda i impotent davant el patiment del seu fill.

Suscríbete para seguir leyendo