Torrent acull una exposició sobre el color i la química en l’art de la ceràmica

L’associació de professionals i l’Ajuntament presenten esta mostra, que estarà disponible del 18 d’abril fins al 18 de juny

Amparo Folgado inaugura una exposició en l’espai Emat de Torrent

Amparo Folgado inaugura una exposició en l’espai Emat de Torrent / A. T.

El calendari expositiu de l’Espai Metropolità d’Art de Torrent no es deté. Després de l’èxit de la seua última exposició sota el lema “Quan m’entra el desfici”, l’EMAT presenta, el pròxim 18 d’abril, “Cobalt i coure”, una mostra temporal organitzada per l’Associació Nacional de Professionals de la Ceràmica (Anpec), juntament amb l’Ajuntament de Torrent, que s’endinsa en un fascinant viatge a través dels colors i la química de la ceràmica.

L’exposició compta amb una selecció curada acuradament de peces ceràmiques originals, cada una de les quals destaca la importància històrica i estètica del cobalt i el coure en la ceràmica al llarg dels segles. Des de les antigues pises egípcies fins a les porcellanes xineses de la dinastia Tang, els visitants podran apreciar la influència duradora d’estos elements en l’artesania mundial. Des del blau profund del cobalt fins a l’àmplia gamma de verds del coure, l’exposició convida a submergir-se en un univers de color i textures.

La mostra comptarà amb una completa secció didàctica que permetrà al visitant conéixer les propietats d’estos òxids, el seu impacte en la ceràmica i les tècniques utilitzades per a treballar-los.

Els materials estrela

El cobalt, amb el seu poderós òxid colorant i la seua inalterabilitat fins i tot a altes temperatures, ha pres protagonisme dins de l’artesania de diverses cultures al llarg de la història. Un component essencial en la producció de ceràmica, que destaca pel seu to blau característic.

D’altra banda, l’òxid de coure es revela com un colorant ceràmic versàtil i altament reactiu, capaç de produir una àmplia gamma de colors en funció de la composició de l’esmalt i l’atmosfera de cocció. Des de verds intensos fins a tons porpres suaus, el coure ha sigut element clau en el treball de ceramistes al llarg de la història.

A més de l’exhibició de peces, l’exposició oferirà una part didàctica dissenyada per a introduir els visitants en la història i la química darrere d’estos materials. L’exposició serà inaugurada per l’alcaldessa, Amparo Folgado, i el regidor de Cultura, Aitor Sánchez, este dijous, 18 d’abril, a les 19.00 hores, a la Sala EMAT, a la quarta planta de l’edifici Metro (avinguda al Vedat, 103, de Torrent). Durant l’acte, els assistents tindran l’oportunitat de presenciar una actuació i demostració en directe a la mà d’un terrissaire al torn. Esta exposició estarà oberta al públic fins al 18 de juny de 2024, de dilluns a divendres de 17 a 20 hores i dissabtes de 10 a 14 hores. Els diumenges i festius romandrà tancada.

Suscríbete para seguir leyendo