Els ecoparcs del Consorci Palància-Belcaire tornen a superar les 20.000 tones

La xarxa s’ha ampliat amb un altre ecomòbil, que recorre les mancomunitats de la Baronia i les Valls

Ecoparc mòbil del Consorci Palància-Belcaire

Ecoparc mòbil del Consorci Palància-Belcaire / DANIEL TORTAJADA

Mari Mar Carrillo

La xarxa d’ecoparcs del Consorci Palància-Belcaire va recollir, l’any passat, un total de 20.059 tones de residus, segons informen des de l’organisme presidit pel també alcalde d’Estivella, Rafa Mateu. Aquesta quantitat, segons s’especifica en un comunicat, suposa el 20 % del fem reciclat en l’àrea de gestió C3/V1, que engloba 56 municipis del Camp de Morvedre, l’Alt Palància i la Plana Baixa.

Una altra fita és que, per segon any consecutiu, se superen les 20.000 tones recollides en aquesta xarxa, que compta amb nou ecoparcs fixos, que abasten Algímia d’Alfara, Almenara, Estivella, Gilet, Nules, Quart de les Valls, Sagunt, Soneja i la Vall d’Uixó, a més d’ecomòbils que fan parades setmanals en 37 municipis, amb “l’objectiu de facilitar a la ciutadania el reciclatge de xicotets aparells elèctrics i electrònics, residus voluminosos, bombetes i residus perillosos, entre altres, i evitar, així, els desplaçaments”.

Un ecomóvil del área de gestión C3/V1.

Un ecomòbil de l’àrea de gestió C3/V1 / Levante-EMV

Des del consorci assenyalen que, recentment, s’hi ha unit un altre ecoparc mòbil, que recorre les mancomunitats de la Baronia i les Valls. Aquesta xarxa s’amplia, així, a nou ecòmobils.

Si recicles més, pagues menys

A més de la major conscienciació ambiental de la ciutadania, especialment en aspectes relacionats amb els residus, un altre motor d’aquest major ús dels ecoparcs és la campanya “Si recicles més, pagues menys” que va posar en marxa el Consorci Palància-Belcaire en 2017. Aquesta fórmula de bonificació de la taxa als qui se servisquen d’aquesta xarxa per a una gestió més responsable del fem ha permés augmentar un 9 % el nombre d’usuaris, que han vist reduït el seu pagament en un total d’1,3 milions d’euros en els últims quatre anys.

Suscríbete para seguir leyendo