València

Ribó: "Qui no vulga racisme ni centralisme, que no vote partits racistes ni centralistes"

L'alcalde parla sobre el cas Vinicius: critica que hi haja una sanció "exemplar" a València i "es mire cap a un altre costat" a Madrid

Míting central de Compromis al Parc Central.

Míting central de Compromis al Parc Central. / Fernando Bustamante

JM Vigara

L'alcalde Joan Ribó ha fet unes declaracions contra el racisme, després del que ha ocorregut amb el jugador Vinicius Jr. a Mestalla. Ribó ha condemnat els atacs racistes al futbolista del Reial Madrid, però ha qualificat d'injusta la sanció imposada al València CF pel Comité de Competició de la Reial Federació de Futbol Espanyola (RFEF), que ha decretat que es tanque una graderia de Mestalla durant 5 partits.

Ribó anuncia un bulevard verd per a connectar València i Burjassot

"Contra el racisme -ha dit Ribó- hem d'adoptar una postura unívoca de tolerància zero. És evident que el que va passar dins i fora de Mestalla no és cosa de tota l'afició, sinó d'un grup molt reduït de persones que tots sabem qui són, que el club sap qui són, i que haurien d'estar fora de l'estadi des de fa molt de temps. Per això fem una petició molt clara al VCF perquè actuen d'una vegada per sempre contra aquestes persones que estan tacant la imatge de València", ha afegit el candidat de Compromís a l'alcaldia de València.

Momento en que Vinicius señala a los aficionados que le insultaron.

Moment en què Vinicius assenyala els aficionats que el van insultar. / JM LOPEZ

"A Madrid es mira cap a un altre costat" quan hi ha hagut racisme en els camps de futbol

Dit això, l'alcaldable de Compromís remarca que el racisme "no és una cosa d'ací. Percebem una certa idea centralista en aquesta presa de decisions i en tota aquesta polèmica, perquè problemes d'aquest tipus hi ha en tots els camps i totes les ciutats i la justícia ha de ser justa i proporcional, ací, en la resta de ciutats i, per descomptat, també a Madrid, per a erradicar el racisme en tots els llocs, no sols a València". Això sí, si de veritat el problema és el racisme. "En aquest cas, no es pot actuar d'una manera ací i d'una altra allà. No es pot pretendre una sanció exemplar quan passa a València i mirar cap a un altre costat quan passa, com fa res, a Madrid", ha dit Ribó.

El centralisme, en l'esport, com en tants altres àmbits, ha assenyalat l'alcalde, "és injust i perjudicial per a tots, també és roín per a Madrid, que ningú s'enganye". I aquest centralisme "també l'hem de denunciar i combatre, com fem constantment des de Compromís quant al finançament, els trens de rodalia, les inversions o, ara, l'esport. I fem una crida clara i contundent per a aquest diumenge. Qui no vulga racisme ni centralisme, que no vote partits centralistes ni racistes", ha conclòs.

Suscríbete para seguir leyendo