Sandra Gómez exigeix al nou Consell que confirme els Gay Games 2026

La portaveu socialista tem que el “pacte de la vergonya” entre PP i Vox pose en perill aquesta celebració

La previsió és que hi participen 100.000 persones i es generen 150 milions de retorn

Sandra Gómez, portaveu socialista a València

Sandra Gómez, portaveu socialista a València / Levante-EMV

José Parrilla

José Parrilla

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha exigit al nou Consell de PP-Vox que “confirme la celebració dels Gay Games 2026 a València”, ja que, ha advertit, “el pacte de la vergonya suposa una amenaça perquè la ciutat albergue aquesta competició que requereix la implicació de l’Ajuntament, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana”.

Gómez, que s’ha pronunciat en aquests termes després del pacte de PP-Vox per a formar el nou Consell, ha recordat que l’organització dels Gay Games comporta una àmplia programació sociocultural en els mesos previs i durant la celebració de l’esdeveniment, en la qual les tres administracions es van comprometre. Ara, adverteix la dirigent socialista, “els qui emparen els discursos d’odi i LGTBI-fòbia estan en els governs gràcies al PP”.

València, referent

“En aquests huit anys, la societat valenciana ha sigut un referent de ciutat oberta, diversa i plural”, ha reivindicat Sandra Gómez, que ha assegurat que els socialistes “continuarem combatent l’odi i defensant la diversitat i la llibertat”. En aquest sentit, ha advertit l’alcaldessa de València, María José Catalá, que “no permetrem desfer camí que hem recorregut aquests anys” i “estarem vigilants davant de la imminent entrada de Vox al Govern municipal”.

“És qüestió de dies que Catalá i el portaveu de Vox, Juanma Bádenas, tornen a treballar junts, com en els temps de la VIU”, ha afirmat en referència a la universitat pública que Catalá va vendre al Grupo Planeta i en la qual ha estat treballant sense revelar el seu sou.

Capital de la diversitat

Per la seua banda, el regidor socialista Javier Mateo ha explicat que l’objectiu d’aquest esdeveniment era “convertir València en capital de la diversitat” i ha assenyalat que les tres administracions “es van comprometre a aconseguir-ho, així com a donar-hi cabuda a empreses patrocinadores”.

Ha precisat que l’anterior equip de govern “va deixar aprovada una línia nominativa de 250.000 euros en 2023, mentre que la Diputació n’havia d’aportar 200.000 i la Generalitat, mitjançant Presidència i Turisme, 200.000 euros més”. En total, un pressupost de “950.000 euros que haurien de mantindre’s en els pròxims tres anys”, però que, ha advertit, “estan en perill pels governs PP-VOX”.

L’exregidor d’Esports ha recordat que es tracta d’uns “jocs inclusius” en els quals “tothom té cabuda” i la competició preveu que “més de 100.000 persones passaran per València entre participants i visitants, dels quals s’espera un retorn per a la ciutat d’uns 150 milions d’euros”. “Un impacte que —ha advertit— està en perill”.

Suscríbete para seguir leyendo