Xàtiva celebra dissabte la solemnitat de la seua patrona, la Mare de Déu de la Seu

Els actes inclouen 'despertà', missa amb música de la banda La Primitiva Setabense i el Cor Interparroquial i processó

La Mare de Déu de la Seu en la processó pel seu centenari, el maig passat.

La Mare de Déu de la Seu en la processó pel seu centenari, el maig passat. / Agustín Perales

A.Navarro

Xàtiva celebrarà aquest dissabte, 5 d'agost, la solemnitat de la seua patrona, la Mare de Déu de la Seu, dins de les festes patronals i en el marc de l'Any Jubilar, concedit per la Santa Seu amb motiu del centenari canònic de la seua patrona, i que serà clausurat el pròxim 14 d'agost, dia en què la ciutat també inicia la Fira, amb l'acte de la inauguració a la nit. 

Els actes en honor a la patrona de Xàtiva començaran a les 7 hores amb una despertà seguida per la missa de descobrir a la Col·legiata.

A les 12 hores serà la missa abacial amb l'acompanyament de la banda La Primitiva Setabense i el Cor Interparroquial de Xàtiva. A la vesprada tindrà lloc la processó amb la imatge titular de la Mare de Déu de la Seu. Els actes continuaran diumenge amb la missa conventual i la veneració de la imatge als peus del seu altar. El dilluns serà la pujada de la Mare de Déu de la Seu al seu cambril i, a la vesprada, la descoberta de la imatge. 

Clausura de l'Any Jubilar

El dilluns 14 d'agost, vigília de l'Assumpció de la Mare de Déu, se celebraran, a la vesprada, les vespres solemnes seguides per la missa i clausura de l'Any Sant Jubilar. El 15 d'agost, solemnitat de l'Assumpció de Nostra Senyora, titular de la Col·legiata de Xàtiva, tindrà lloc la missa abacial al matí, segons ha informat l'agència Avan de l'Arquebisbat de València.

Suscríbete para seguir leyendo