El Consell autoritza el tercer parc de la megaplanta d’Acciona a Jarafuel

El projecte Aiora III comporta una inversió de 26 milions d’euros i 55.000 panells solars

Parc fotovoltaic a Titaguas

Parc fotovoltaic a Titaguas / Fernando Bustamante

Ramón Ferrando

Ramón Ferrando

La Generalitat Valenciana ha autoritzat el tercer parc fotovoltaic que conforma la megaplanta d’Acciona a Jarafuel (Vall d’Aiora). El parc fotovoltaic Aiora III comporta una inversió de 26 milions d’euros i la instal·lació de 54.768 panells solars. El projecte va superar el tràmit ambiental fa sis mesos i ara ha rebut la llicència administrativa de construcció, que és l’últim tràmit. La companyia Acciona ja disposa dels terrenys que necessita després d’haver arribat a un acord amb els propietaris. A la Vall d’Aiora es concentraran diversos megaparcs renovables (entre els quals hi ha un d’Iberdrola i un altre de Grenergy) perquè utilitzen les xarxes d’evacuació que també usa la central nuclear de Cofrentes i que són de gran capacitat.

Parque fotovoltaico en el sur de la Comunitat Valenciana.

Parc fotovoltaic en el sud de la Comunitat Valenciana / Levante-emv

Novartis compra el 80 % de l’energia

La documentació aportada per Acciona a la Generalitat, que s’ha encarregat de la tramitació administrativa per tractar-se de tres parcs de menys de 50 megavats (MW), precisa que cadascuna de les plantes tindrà 54.768 panells. Els parcs es denominen Aiora I, II i III i cadascun tindrà una potència de 28,7 MW (més de 85 MW en total). Acciona va signar, fa uns mesos, un acord amb la companyia farmacèutica Novartis per a vendre-li el 80 % de l’energia que produïsca el seu megaparc de la Vall d’Aiora. Novartis vol que el seu consum elèctric siga 100 % renovable en les seues operacions globals. L’energia que li proporcionarà Acciona (amb el parc valencià i un altre d’Extremadura) suposarà el 50 % del consum de les seues instal·lacions a Europa.

Pasrque fotovoltaico en la Comunitat Valenciana.

Parc fotovoltaic a la Comunitat Valenciana / Levante-EMV

Vall d’Aiora

Aquest és el segon gran projecte fotovoltaic permés en els últims dies a la Vall d’Aiora. El Consell també ha autoritzat el megaprojecte de la promotora de parcs renovables Grenergy a Aiora. L’empresa, que lidera David Ruiz de Andrés, invertirà uns cent milions d’euros en quatre parcs fotovoltaics a la localitat d’Ayora. La iniciativa va superar el tràmit ambiental al gener i, ara, la Conselleria d’Indústria ha concedit la llicència de construcció a tres dels quatre parcs. En principi, el quart obtindrà la llum verda definitiva en els pròxims dies, ja que són plantes germanes que compleixen els requisits administratius com les d’Acciona.

Suscríbete para seguir leyendo