Mestalla compleix malgrat Lim: 38.500 abonats

El club ha registrat un augment de més de 2.300 abonats respecte a la xifra de la temporada passada. Només un 5 % no va renovar l’abonament

Els jugadors del València celebren el gol de la victòria contra Las Palmas | FRANCISCO CALABUIG

Els jugadors del València celebren el gol de la victòria contra Las Palmas | FRANCISCO CALABUIG / Andrés García. València

Andrés García. València

Mestalla torna a estar a l’altura del València CF. Una vegada més. Com sempre. El valencianisme ha tornat a respondre, malgrat la gestió de Peter Lim. Al llarg de la campanya de socis de l’estiu, més de 38.500 aficionats han tret el seu abonament per a fer costat a l’equip aquesta temporada. Són el millor actiu.

Al final, només un 5 % dels valencianistes no ha renovat l’abonament i s’ha registrat un augment de més de 2.300 abonats respecte a la xifra d’abonats de 36.200 de la temporada passada. Traduït en xifres, hi ha més de 4.000 altes noves respecte a la 2022/23.

Tot un èxit per a l’entitat, i que demostra una vegada més la fidelitat d’una afició que veu com, cada any, desmembren l’equip, a penes es fan fitxatges i esportivament s’està cada vegada més prop del descens. I això sumat al fet que, tot i que cada any el cost de la plantilla disminueix, i, per tant, el nivell, els preus dels abonaments continuen congelats en els de l’última Champions League. Ha baixat la mitjana d’edat amb fins a 3.000 socis menors de 16 anys i la mitjana d’antiguitat s’ha situat en 12 anys.

Amb tot això, els de Rubén Baraja ja van rebre un suport multitudinari en el primer partit de la Lliga disputat a Mestalla divendres passat contra Las Palmas. Un duel que va suposar la segona victòria del curs, en dos partits, després de superar el Sevilla en la jornada inaugural. Aquest partit davant els canaris, en l’estrena dels de Baraja a Mestalla en competició de lliga en la campanya 23/24, va registrar una assistència de 41.503 aficionats. Això, sense comptar els 1.500 abonats de la Graderia Jove, tancada per sanció, que no hi van poder acudir. Una zona del temple de l’avinguda de Suècia que haurà de romandre tancada almenys dues dates més. Un càstig que haurà de complir l’afició aquesta jornada de nou contra Osasuna i que veurà el seu últim buit en la Graderia Mario Alberto Kempes en la tornada de la parada de seleccions, en el duel que portarà l’Atlètic de Madrid a la capital del Túria, després de la visita dels de Baraja a Mendizorrotza per a veure’s les cares amb l’Alabés, abans del descans internacional.

L’afició continua superant-se Aquest duel inaugural contra Las Palmas va superar l’aforament de l’estrena de lliga de Gattuso la temporada anterior contra el Girona, que es va saldar amb victòria valencianista, també per la mínima i de penal, però amb la curiositat que el gol de la victòria el va transformar des dels onze metres Carlos Soler, en el seu últim servei amb la samarreta blanc-i-negra abans d’anar-se’n al PSG abans del tancament del mercat.

I és que l’afició valencianista ja va donar una exhibició de fidelitat la temporada passada, amb una mitjana d’assistència de 40.828 en l’any del centenari. Un any en què l’equip, primer amb Gattuso, passant per Voro, i, per últim, amb Baraja, va certificar la seua permanència definitiva en l’última jornada del campionat de lliga al Benito Villamarín amb un empat.

S’espera de nou un any amb les graderies de Mestalla a vessar, i és que la parròquia valencianista continua demostrant que, malgrat la gestió, que té l’equip navegant a la deriva, l’afició continua fent costat als seus en la lluita per aconseguir l’objectiu, que de nou sembla que és el de la permanència.

Suscríbete para seguir leyendo