AGRICULTURA

El temporal de pedra afecta 5.000 hectàrees més i genera uns 8 milions de pèrdues

La DANA danya 3.000 hectàrees més de vinyes de la C. Valenciana en localitats com Fuenterrobles, Villagordo del Cabriel i Utiel. També assota l’arròs de Silla, Catarroja i Albal

Explotació de vinyes d’Utiel-Requena destrossada pel graníssol

Explotació de vinyes d’Utiel-Requena destrossada pel graníssol / Levante-EMV

José Luis Zaragozá

José Luis Zaragozá

La DANA que aquesta passada nit ha assotat alguns territoris de la Comunitat Valenciana ha provocat danys greus en 5.000 hectàrees més de cultius i ha generat pèrdues d’uns 8 milions d’euros, segons han assegurat aquest matí a Levante-EMV fonts d’AVA-Asaja. Les explotacions més danyades pel temporal han sigut les de vinyes (unes 3.000 hectàrees) en poblacions com Fuenterrobles, Villagordo del Cabriel i Utiel.

A més, segons aquesta organització agrària, en localitats de l’Horta com Silla, Albal i Catarroja, la DANA, amb episodis de graníssol i pluja intensa, ha afectat unes 2.000 hectàrees d’arròs de les varietats més precoces. I en municipis com Vinalesa i Moncada, la pedra ha afectat cítrics i hortalisses.

A la Plana Baixa i la Ribera

Encara que en menys mesura, també algunes àrees de Plana Baixa i la Ribera (especialment Algemesí i Albalat), amb fruita pendent de collir, han patit embassaments en els camps, cosa que generarà fongs a l’arbratge.

Com es recordarà, el temporal del cap de setmana passat va arrasar unes 22.000 hectàrees, sobretot de vinyes d’Utiel Requena, i va generar pèrdues d’un poc més de 40 milions d’euros al camp.

Campo de cítricos afectado por la DANA.

Camp de cítrics afectat per la DANA en un camp de la Vilavella (la Plana Baixa) / Levante-EMV

Torna la normalitat

La DANA va entrar ahir pel sud-oest d’Espanya i va afectar especialment el litoral de la Comunitat Valenciana, sobretot el de Castelló, amb episodis de pluges “curtes i intenses” que començaran a remetre amb l’entrada del vent de ponent, cosa que ha succeït aquesta mitjanit a la província de València i aquest matí de manera generalitzada, segons fonts d’Aemet.

Suscríbete para seguir leyendo