El degoteig de baixes del partit d’Oltra continua i agreuja la crisi interna

Dos ex-alts càrrecs més abandonen Iniciativa, una de les tres potes de Compromís, en una carta amb dures crítiques a la direcció

Insten els tres partits de la coalició a unir-se contra l’extrema dreta i allunyar-se de “les discussions estèrils per les quotes de representació”

Acte de Compromís-Sumar este cap de setmana passat

Acte de Compromís-Sumar este cap de setmana passat / Eduardo Ripoll

Violeta Peraita

Violeta Peraita

El degoteig de baixes d’Iniciativa del Poble Valencià, una de les tres potes que integra Compromís (al costat de Més, el partit majoritari, i Verds-Equo) continua. El partit de Mónica Oltra va perdent afiliats de pes des que, esta setmana, el regidor de València Sergi Campillo, l’exregidora de València Lluïsa Notario i els ex-alts càrrecs Dani Mestre i José de Lamo van comunicar la seua baixa en el partit per discrepàncies amb la seua direcció.

Hui, l’exsecretària autonòmica, Helena Ferrando, i una de les persones que va fundar el partit i l’exdirectora general Mercé Martínez, totes dues de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en la passada legislatura, han remés una carta a Iniciativa avançada per Las Provincias en la qual ha anunciat la seua renúncia. Totes les persones que han deixat la formació s’integraran com a adherits a Compromís, però no formaran part de cap dels tres partits que integren la coalició.

En una carta remesa a Iniciativa, Ferrando diu sentir-se “trista”, però que ha arribat el moment de ser “valent” i “assumir que el temps ha passat. Jo no puc estar en un projecte de persones, necessite treballar per a un projecte col·lectiu i pel bé comú”, assenyala. En l’escrit, Ferrando crida a la “unitat” de l’“organització d’esquerres, valencianista, ecologista i feminista forta, amb un funcionament àgil i que siga capaç de coordinar de manera efectiva i coherent tota l’activitat dels nostres grups”. Una organització, continua, “que deixe a part les discussions estèrils, que mai s’acaben de tancar, sobre el repartiment de responsabilitats i quotes de representació”.

“Eixa dinàmica de discussió al voltant de la distribució partidària de càrrecs en les institucions on som presents, per molt que s’intente disfressar de divergències programàtiques o ideològiques, no és comprensible per a la ciutadania i pot acabar arruïnant el crèdit i prestigi que fins ara ha acumulat Compromís”, assenyala la carta enviada per Ferrando, en la mateixa línia que la que va escriure Sergi Campillo.

“Avançar cap a una federació de partits”

Per això, creu que la solució en este nou cicle polític és “avançar en una federació de partits o una estructura similar estable com es va resoldre en l’anterior congrés d’Iniciativa”. Ferrando creu que la solució “no passa per obrir, una altra vegada, cap procés de reflexió, sinó saber per què no s’ha avançat ni un pas en esta direcció en tot este temps. Francament, no em veig disposada a treballar ni per una cosa ni per l’altra”, diu, al mateix temps que assenyala que prefereix treballar pel conjunt de Compromís. “Demane la baixa com a militant d’Iniciativa amb la intenció d’incorporar-me als adherits a Compromís amb la convicció que és la millor manera que tinc per a fer més fort Compromís com a únic projecte viable i una organització imprescindible”, conclou.

Suscríbete para seguir leyendo