L’Eliana instal·la aparcaments intel·ligents i segurs gratuïts per a bicicletes

Els dos primers estan situats enfront del poliesportiu i el Centre Esportiu Mandor

Aparcabicis a l’Eliana

Aparcabicis a l’Eliana / L-EMV

Teresa Andreu

L’Ajuntament de l’Eliana fa un pas més cap a la mobilitat sostenible i, al mateix temps, cap a la modernització, amb la instal·lació de dues noves marquesines per a aparcament gratuït, intel·ligent i segur de bicicletes, situades en llocs estratègics per a afavorir desplaçaments respectuosos amb el medi ambient.

Un total de 32 places noves, la meitat amb cadenat incorporat i la resta amb aparcabicis tradicionals, situades enfront del poliesportiu municipal i del Centre Esportiu Mandor. El projecte, cofinançat per la Diputació de València mitjançant una subvenció per a actuacions smart cities 2022, ha ascendit a 25.000 euros. Esta actuació s’emmarca en l’objectiu estratègic número 5 de l’Agenda Urbana Local, que busca afavorir la proximitat i la mobilitat sostenible.

L’ús és molt senzill: les persones usuàries hauran d’escanejar el codi QR de la parada i, en una aplicació des de la qual es tramita el registre, es bloqueja o desbloqueja el cadenat. D’esta manera, el consistori facilita a la ciutadania elianera l’estacionament de bicicletes en aparcabicis coberts, protegits i segurs.

En paraules del regidor de Modernització, Jorge Pérez Comeche, l’objectiu és continuar ampliant el nombre de places de pàrquing segures i sensoritzades per a promoure la mobilitat ciclista. “De cara al futur, acabarem el tram pendent del carril bici del barranc i instal·larem noves estacions d’aparcabicis segures, tancades, amb porta d’accés i sensoritzades”, ha anunciat.

Suscríbete para seguir leyendo

TEMAS