El nou calendari del cas Erial fixa la declaració de Zaplana per al 9 d’abril

La Secció Quarta de l’Audiència de València reserva sessions per a les vistes fins al mes de juliol

Eduardo Zaplana arriba a la Ciutat de la Justícia l’1 de febrer, quan es va suspendre el juí contra ell

Eduardo Zaplana arriba a la Ciutat de la Justícia l’1 de febrer, quan es va suspendre el juí contra ell / Germán Caballero

La Secció Quarta de l’Audiència de València va notificar ahir el nou calendari del juí del cas Erial en el qual jutjarà els expresidents de la Generalitat Eduardo Zaplana i José Luis Olivas, juntament amb tretze persones físiques més i quatre de jurídiques. Les vistes s’han retardat al 21 de març, a causa de la convalescència de l’advocat de Zaplana, que ha hagut de sotmetre’s a una operació d’urgència a causa d’una malaltia cardíaca.

En el nou calendari, la Sala preveu destinar els dos primers dies de vista a les qüestions prèvies (el 21 i 22 de març). I que comencen les declaracions dels quinze acusats a partir del 9 d’abril, quan es reprenguen les sessions després de les festes de Setmana Santa. Una cosa que suposa, de nou, que la Secció Quarta desoïx la petició dels acusats de declarar al final del juí, com és la intenció de l’exministre de Treball. La previsió és que les sessions se celebren setmanalment de dimarts a dijous. D’esta manera, els acusats ja haurien finalitzat les seues declaracions el 18 d’abril i el 10 començarien els testimonis de la Fiscalia Anticorrupció.

La Secció Quarta de l’Audiència de València ha previst que els testimonis de les defenses (més de 200), amb noms tan coneguts com el comissari Villarejo, el ionqui dels diners o el magistrat del Tribunal Constitucional, Enrique Arnaldo, hagen finalitzat les seues declaracions cap al 14 de maig. Encara que este calendari no és inamovible i quasi sempre sol modificar-se.

Els tres magistrats que han de presidir el cas Erial han reservat dies al juny i juliol, “en atenció als esdeveniments del juí”, segons assenyala la Sala en la interlocutòria notificada ahir a les parts. Encara que la vista podria patir una nova demora si l’advocat de Zaplana encara no està recuperat i ha de buscar un nou lletrat.

Suscríbete para seguir leyendo