La Comunitat Valenciana triomfa en l’Imserso entre peticions dels hotelers perquè es renove este programa

La secretària general de la patronal Hosbec, Mayte García, assegura que els preus baixos del programa van fer que diversos establiments no se sumaren a la iniciativa esta temporada, una situació que s’agreujarà a partir d’octubre si no hi ha una actualització

Gent major passeja per Benidorm, el mes de novembre passat

Gent major passeja per Benidorm, el mes de novembre passat / David Revenga

L’Imserso 2023-24 ha sigut, de nou, sinònim d’èxit per a les destinacions de la Comunitat Valenciana. Hui dia, si s’entra en la plataforma de reserves, tota aquella oferta que es va posar a la disposició dels usuaris del programa està completa. No és una cosa nova, sinó una situació que es dona pràcticament des del primer dia que estos viatges es posen a la venda. Perquè, com destaca a este diari la secretària general de la patronal hotelera Hosbec, Mayte García, “som una destinació preferencial i l’usuari té molt clar la destinació que vol”. No obstant això, eixe èxit penja d’un fil. I eixe fil no és un altre que l’actualització dels preus que oferix l’Imserso als establiments que participen en el programa.

No en va, un informe de la Universitat d’Alacant situava, l’estiu passat, el cost d’oferir una plaça ascendia —després de pujades recents com la de l’energia o el personal— per damunt dels 33 euros, IVA inclòs, mentres que el finançament aportat pel Ministeri de Drets Socials —responsable del programa— ascendia a 24 euros. Una bretxa considerable que ni les ajudes extra per al sector impulsades des de la Conselleria de Turisme que dirigix Nuria Montes, que ascendixen a 5,63 euros per dia i habitació, aconseguixen pal·liar.

Una amenaça

Això, segons explica García, va fer ja, a l’inici d’esta temporada, que “sis o set establiments [d’una planta valenciana que sol rondar el mig centenar] no renovaren en el programa”. I avisa que, si la “tendència no canvia, l’any que ve molts més no firmaran”.

Mayores, en la playa de Benidorm, este pasado noviembre.

Gent major, a la platja de Benidorm, el mes de novembre passat / David Revenga

Perquè, darrere de l’Imserso hi ha un clar apartat social per als més majors, però també hi ha una part “de manteniment d’ocupació i d’activitat”, i, a més d’això, d’afavorir la desestacionalització. I, sense uns preus adequats, García emfatitza que la iniciativa pública “anirà perdent protagonisme”. Sense anar més lluny, molts —afirma la dirigent d’Hosbec— ja estan traçant “estratègies alternatives” per a omplir els seus hotels en els mesos de temporada baixa en cas que no es produïsca una millora de les condicions de l’Imserso, incloent-hi l’atracció d’eixe mateix turista sènior, però d’una manera externa al programa.

Una reunió demanada

En este context, García assegura que des d’Hosbec han sol·licitat ja una reunió amb la nova responsable de l’Imserso, María Teresa Sancho, si bé encara no han obtingut una resposta a eixa petició. I, davant d’esta situació, llança una altra alerta, perquè “ja comencem a anar endarrerits per a renovar el programa” de cara a l’any que ve.

Suscríbete para seguir leyendo