Mestalla ix una altra vegada al carrer

El pròxim dos de març, el valencianisme tornarà a donar una lliçó de civisme i amor pel València

Mestalla ix una altra vegada al carrer

Mestalla ix una altra vegada al carrer

Rafa Jarque

Els carrers de València s'han convertit en l'escenari perfecte perquè el valencianisme alce la veu contra la gestió de Peter Lim al capdavant del club. El pròxim dos de març, dia en què el València CF rep el Reial Madrid a Mestalla, és una altra data marcada de roig en el calendari i no sols per l'àmbit esportiu. Libertad VCF torna a convocar tota l'afició en la prèvia al partit per a continuar amb la lluita amb el lema "Honrem la nostra història". La manifestació començarà a la plaça de l'Ajuntament i finalitzarà a l'avinguda de Suècia als peus de Mestalla aprofitant la visibilitat mediàtica. 

Des de la pandèmia, han sigut cinc les manifestacions o marxes multitudinàries que han fet la volta al món per l'impacte que han generat. Especialment la del 21 de maig de 2022, en una última jornada de lliga contra el Celta en la qual l'afició va buidar Mestalla durant el partit i va protestar a l'avinguda de Suècia durant els 90 minuts. La protesta va tindre tanta força que mitjans de comunicació importants d'arreu del món se'n van fer ressò. La poderosa imatge aèria del partit jugant-se mentres el valencianisme lluitava pel seu club va arribar a la versió web de rotatius com el Washington Post o Sports Illustrated fins al Diario Olé.

Les bases d'estes accions es van assentar el huit de maig de 2021, dia de la primera manifestació històrica contra la gestió de Meriton. Més de 5.000 valencianistes es van congregar per a una marxa que va començar a la plaça de Saragossa i que va transcórrer amb càntics de "Peter ves-te'n ja" o "Anil, canalla, fora de Mestalla", fins a l'avinguda de Suècia. Va ser tan exitosa que el València CF es va veure obligat a reaccionar-hi. A la fi d'eixe any, va tindre lloc una segona manifestació convocada per diversos col·lectius, entre els quals es troben l'Agrupació de Penyes Valencianistes, Libertad VCF, De Torino a Mestalla, It Must Be Love 86, VCF Sud, Ciberche, Últimes Vesprades a Mestalla i Viachers VCF amb el lema "Per la dignitat del València".

Les dos més recents es van donar en 2023. La primera el mes de febrer, concretament el dia 11, quan l'equip disputava un partit de lliga contra l'Athletic Club. El modus operandi aquella nit va ser omplir l'avinguda de Suècia i protestar des de l'arribada de l'autobús de l'equip i no entrar a l'estadi fins al minut 19 al crit de "Peter ves-te'n ja". L'última va ser una marxa, també organitzada per Libertad VCF, que va transcórrer des del Palau de la Generalitat fins a l'Ajuntament el mes de juny passat. 

En totes estes manifestacions, protestes o marxes, el valencianisme va demostrar de manera cívica que el València no és Meriton. Este dos de març, l'afició té una nova oportunitat per a fer la volta al món i, sobretot, enviar un missatge a Peter Lim.

Suscríbete para seguir leyendo