Els perits de les asseguradores visitaran dijous l’immoble de l’incendi de Campanar

El jutge ha permés l’accés de dos professionals per cada companyia asseguradora, que seran acompanyats per la Policia Científica

Imatge de l’incendi de Campanar

Imatge de l’incendi de Campanar / Fernando Bustamante

Mireia Bru

Divendres que ve es complix un mes de l’incendi de l’edifici de Campanar, que va posar fi a la vida de deu persones. Just un dia abans, el dijous 21, serà el dia en què accedisquen a l’immoble els perits de les companyies asseguradores que han acreditat un contracte d’assegurança sobre dels elements de l’edifici. Seran un total d’11 perits els que accediran a l’edifici, autoritzats pel Jutjat d’Instrucció número 9 de València, i ho faran acompanyats per agents de la Policia Científica.

Segons ha explicat el president i director tècnic de l’empresa de La Rioja Synthesis Investigación de Siniestros, Félix César Alonso, una de les autoritzades, en declaracions a l’agència EFE, els perits de cada companyia —hi podran accedir dos persones per empresa— visitaran el pis 86 —on es va iniciar el foc en un electrodomèstic de la cuina— situat en la planta octava de l’immoble, i, també, els confrontants, perquè així puguen elaborar els seus informes.

Quines companyies hi accediran

Les companyies autoritzades a accedir a l’immoble són aquelles que han presentat una pòlissa d’assegurament d’algun dels elements de l’immoble davant del jutjat, però també aquelles que hagen acreditat que, d’alguna manera o d’una altra, tenen un interés legítim en la causa. De fet, algunes d’estes asseguradores van avançar part de la indemnització als veïns que havien pintat les seues cases a principis del mes de març. Estes mateixes necessiten ara elaborar els seus informes per a poder continuar avant amb la satisfacció de les pòlisses.

Pocs dies després de l’incendi, es va difondre que l’edifici en conjunt estava assegurat per 26,5 milions d’euros; concretament en 26.511.540,32 euros pel que respecta a l’edificació i altres 31.266 euros addicionals per al mobiliari comunitari.

Com es farà la visita

Els perits que visiten l’immoble dijous que ve ho faran acompanyats per funcionaris de la Policia Científica, els quals, a més, supervisaran l’accés coordinat i organitzat. Està previst que cada un dels perits desenvolupen el seu treball al mateix temps, però amb investigacions separades i sense compartir resultats entre ells. De totes maneres, en esta mena de successos, les conclusions dels diferents perits solen ser coincidents, encara que cada asseguradora aporta els seus matisos.

El jutge instructor va acordar també el sobreseïment provisional de les diligències prèvies, després de rebre un ofici policial en el qual es descarta l’“etiologia criminal o delictiva” del sinistre.

Suscríbete para seguir leyendo