Una finca històrica de Gata, convertida en abocador

L’inquilí que ha llogat la parcel·la, que es troba en l’entrada al poble, acumula fem al costat de vestigis de l’arquitectura rural de la Marina

Andròmines velles, matalassos i fem s’acumulen en una finca típica de l’arquitectura rural

Andròmines velles, matalassos i fem s’acumulen en una finca típica de l’arquitectura rural / alfons padilla. gata de gorgos

Alfons Padilla

Alfons Padilla

Gata conserva cases rurals que són exemples magnífics de l’arquitectura rural de la Marina Alta. En el paisatge, sobreïxen les rodes i les torres de pedra dels antics molins de vent que servien per a extraure aigua dels pous. Les valls del Montgó i la ribera del Gorgos eren riques en aigües subterrànies.

Algunes d’estes cases ja no són el que eren. El món rural declina. Però una cosa és que estes construccions patisquen deterioració i una altra que es menyspreen i se’ls done un ús del tot inapropiat.

Una antiga finca agrícola, en la qual s’alça una casa representativa de l’arquitectura tradicional del segle XIX i principis del XX i que conserva en molt bon estat un molí, s’ha convertit, de la nit al dia, en un abocador. Està en l’entrada a Gata des de la rotonda de la carretera que porta a Xàbia. Tots els que hi passen en cotxe es fixen a la força en el desastre. El fem s’amuntega. En poc de temps, s’ha depositat ací gran quantitat de residus.

Les fonts consultades han indicat que la Policia Local ja ha acudit a advertir l’inquilí que ha convertit esta finca en un femater del risc que suposa acumular fem. El primer problema és d’insalubritat. A més, tant de residu agreuja el perill d’incendi.

Els amos han llogat la finca. L’inquilí, segons han indicat les mateixes fonts, es dedica a la ferralla. Això sí, el que els propietaris no podien sospitar és que es començaren a llançar mobles vells i esgavellats, matalassos, plàstics i fem de tota mena.

Una finca que, per la seua excel·lent ubicació, podria donar a conéixer l’arquitectura rural de la Marina Alta ha acabat convertida en abocador.

Suscríbete para seguir leyendo