L’ocupació hotelera en Falles va arribar al 79 % per les reserves d’última hora

Les previsions inicials eren cinc punts inferiors, però el bon oratge ho ha canviat tot a l’alça

Turistes a la plaça de l’Ajuntament de València durant les Falles

Turistes a la plaça de l’Ajuntament de València durant les Falles / José Parrilla

José Parrilla

José Parrilla

Els hotels de la ciutat de València han registrat un 79 % d’ocupació durant la setmana fallera (del 14 al 18 de març), segons el sondeig impulsat per la Fundació Visit València una vegada concloses les Falles. Esta xifra suposa un increment de 5 punts sobre la xifra prevista en l’enquesta prèvia als dies festius.

Pel que respecta al detall per dies, la major ocupació es registra la nit del dissabte 16 de març, amb una ocupació del 89 %, i la nit del dilluns 18 de març, amb un 80 %, malgrat que el dia de Sant Josep únicament era festiu a la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia. L’ocupació de la resta de nits va oscil·lar entre el 75 % i 77 %.

Xifres positives

“Les xifres d’ocupació hotelera a la ciutat durant totes les Falles, i especialment durant el cap de setmana, han sigut molt positives. Estem projectant, nacionalment i internacionalment, una imatge de la festa vinculada al patrimoni històric i cultural de la ciutat. Això ens està permetent captar turistes interessats a conéixer la tradició i els valors que les envolten, uns visitants que gaudixen de la pirotècnia, la indumentària, dels monuments fallers, de l’ofrena, i de tot allò que convertixen esta festa en patrimoni cultural immaterial de la humanitat”, ha afirmat Paula Llobet, regidora de Turisme, Innovació i Inversions de l’Ajuntament de València.

Imagen de la ofrenda de flores a la Mare de Déu.

Imatge d’una ‘mascletà’ a la plaça de l’Ajuntament / Levante-EMV

Visites culturals

Així, en 2024 s’ha duplicat l’oferta de visites guiades “Falles, molt més que una experiència”, que permet descobrir l’origen i la tradició de les Falles, així com visitar tres monuments de la secció especial de la mà dels guies oficials de la Comunitat Valenciana. Atesa l’àmplia demanda d’esta mena de servicis, les visites es van esgotar 10 dies abans de la plantà.

De la mateixa manera, les vendes d’abonaments per a visitar les falles de la secció especial s’han incrementat en 2024 més d’un 65 %. Les oficines d’informació turística de la ciutat han donat resposta, entre el 14 i el 19 de març, a més de 3.000 sol·licituds d’informació, de les quals un 51 % han sigut realitzades per visitants internacionals.

Suscríbete para seguir leyendo