Gandia posa en marxa un programa pioner per a acostar la pesca a 300 escolars

Set col·legis participen en esta iniciativa que fomenta l'esport de la pesca i el respecte pel medi ambient

Una imatge de l'acte d'ahir a la seu del CD Pesca Gandia

Una imatge de l'acte d'ahir a la seu del CD Pesca Gandia / Àlex Oltra

Ana Guerrer

El regidor delegat d'Esports, Jesús Naveiro; l'edil delegada d'Educació, Esther Sapena, i el president del Club de Pesca Gandia, Jose Estruch, han presentat a les instal·lacions del mateix club una iniciativa pionera del consistori i l'entitat esportiva que té com a objectiu acostar l'esport de la pesca als centres escolars.

La proposta va ser feta pel club en el consistori, que ha donat suport a la iniciativa, en què finalment participaran més de 300 alumnes de set centres escolars durant els mesos de març i abril.

En concret, els participants realitzen una part teòrica en la qual se'ls ensenya les particularitats de la pesca i una altra de pràctica, en què membres del club ensenyen als xiquets com pescar i la importància de respectar el medi ambient.

Sapena ha destacat la importància de donar a conéixer este esport mitjançant "un paraigua de conscienciació, sostenibilitat i protecció del medi ambient". Cal fer costat a les entitats esportives i al sector pesquer, cosa que està entre les nostres prioritats, i només em queda afegir que estem davant una gran iniciativa que esperem repetir altres anys".

Per part seua, Naveiro destaca la labor del club i la intenció de garantir un relleu generacional més que necessari. Sobre el Club de Pesca de Gandia, l'edil ha incidit en el fet que es tracta d'una entitat "referent en l'àmbit nacional i internacional que disposa d'unes instal·lacions immillorables. Volem que des de l'activitat física i l'esport es fomente entre els més menuts el respecte pel medi ambient i el foment de la pesca entre els jóvens".

Finalment, Jose Estruch ha agraït la col·laboració dels departaments d'Esports, Educació i Medi Ambient a l'hora de posar en marxa esta iniciativa. "Tenim un jove del Club participant en el Campionat d'Espanya, i que a l'octubre participarà en el Campionat del Món, mentres que uns altres integrants del Club també estan competint al màxim nivell. Som un club amb 1.500 socis, però ens falta gent jove que puga formar-se i garantir un relleu generacional dins de l'entitat".

Suscríbete para seguir leyendo