Drets LGTBI a Àsia

El Parlament de Tailàndia aprova la Llei del matrimoni igualitari

Tailàndia es convertirà en el tercer país asiàtic a reconéixer el matrimoni igualitari, després de Taiwan i Nepal, i el primer del sud-est asiàtic

El Parlament de Tailàndia aprova la Llei del matrimoni igualitari

El Parlament de Tailàndia aprova la Llei del matrimoni igualitari / EFE

EFE

El Parlament tailandés va aprovar este dimecres la Llei de matrimoni igualitari, el pas legislatiu més important per a convertir Tailàndia en el tercer país d'Àsia a legalitzar les unions entre persones LGTBI.

La nova llei va ser aprovada en la seua tercera i última lectura amb 399 vots a favor, 10 en contra i dos abstencions a la Cambra Baixa, dominada per la coalició governamental liderada pel partit Pheu Thai.

Alguns dels diputats que van intervindre en la sessió de hui van lluir banderes i adorns amb els colors de la bandera de l'arc de Sant Martí LGTBI i van celebrar l'aprovació amb aplaudiments i abraçades.

Entre els canvis fonamentals que inclou està la denominació d'un matrimoni "d'un home i una dona" per la de "dos persones" i la modificació en l'estatus legal de "marit i dona" a una "parella casada" sense gènere, a més de garantir a les unions LGTBI els mateixos drets dels quals gaudixen actualment les heterosexuals.

Després de l'aprovació hui d'esta legislació, que va començar a debatre's al Parlament el passat 21 de desembre, encara ha de superar un parell de passos formals fins a convertir-se en llei, com aconseguir el suport final del Senat i la seua publicació en el butlletí oficial de l'Estat després de ser rubricada pel rei de Tailàndia.

Una vegada entre en vigor, aproximadament a la fi d'any, Tailàndia es convertirà en el tercer país asiàtic a reconéixer el matrimoni igualitari, després de Taiwan i Nepal, i el primer del sud-est asiàtic.

Malgrat que el país compta amb una de les comunitats LGTBI més grans i visibles de tota Àsia, els activistes ponderen que les conservadores lleis tailandeses no reflectixen els canvis i actituds de la societat en les últimes dècades.

L'any passat, la Cambra Baixa ja havia debatut diversos projectes de llei similars, però no va arribar a aprovar cap proposta abans de la dissolució del legislatiu previ a les eleccions del maig passat, en les quals el reformista Avançar es va imposar amb una aclaparadora victòria, encara que no va aconseguir formar govern.

TEMAS