La porta "daurada" de Sant Domènec al descobert

Abans i després de la restauració de l'església del convent de Sant Domènec

Abans i després de la restauració de l'església del convent de Sant Domènec

El mes de febrer passat van finalitzar els treballs en la façana de l'església del convent de Sant Domènec, seu de Capitania i situada a la plaça Tetuan de València, finançats íntegrament pel Ministeri de Defensa i seguint un projecte aprovat pel Ministeri de Cultura i Esports. L'actuació principal ha consistit en diverses fases: neteja, consolidació i reconstruccions volumètriques i cromàtiques. La façana, del tipus “portada retaule”, va ser construïda a la fi del segle XVI i es diu que podria haver sigut dissenyada pel mateix Felip II, ja que consta documentalment el seu gran interés personal per este antic convent de predicadors. 

En esta es reproduïxen relleus de simbologia pròpia de l'Orde Dominicana (la creu flordelisada i les lletres D i F, per “Dominicanus Fratres” o “Pares Dominics”), així com fornícules amb imatges d'il·lustres frares dominics (Sant Domènec, Sant Vicent Ferrer i Sant Lluís Beltrán, entre altres).

Esta restauració s'unix a les ja efectuades durant els últims anys, com ara el Sepulcre dels Boil o la portada de la Capella dels Reis, i reforcen el compromís del Quarter General Terrestre d'Alta Disponibilitat i de l'Exèrcit de Terra en general, amb la conservació del patrimoni on es troba i la seua posada a la disposició de la societat a la qual servix.

Suscríbete para seguir leyendo