Un atac israelià en un campament de desplaçats a Rafah deixa uns cinquanta gazians morts

"L'ala de Hamàs a Judea i Samaria (Cisjordània ocupada) és responsable de la planificació, el finançament i l'execució d'atacs terroristes en tota Judea i Samaria i dins d'Israel", indicava un comunicat de l'exèrcit israelià

Israel respon als coets de Hamàs amb un nou bombardeig sobre Rafah

Agència ATLAS

Europa Press

Almenys 50 gazians han mort esta matinada en un bombardeig israelià sobre un campament de desplaçats al nord-oest de Rafah, al barri de Tal al Sultan, atac confirmat per l'exèrcit israelià, dirigit contra dos alts càrrecs de Hamàs.

"Una altra atroç massacre va ser comesa per les forces israelianes a Rafah, que s'ha cobrat fins al moment la vida de 50 màrtirs i desenes de ferits, la majoria d'ells xiquets i dones", va indicar un portaveu del Ministeri de Sanitat de Gaza, controlat per Hamàs.

Per la seua banda, l'exèrcit israelià va confirmar l'atac de la seua aviació en la zona de Tal al Sultan, "basat en intel·ligència precisa" i dirigit contra dos alts càrrecs del grup islamista Hamàs, el comandant de la seua divisió per a Cisjordània, Yassin Rabia, i un altre alt comandament d'eixa mateixa divisió, Khaled Nagar.

"L'ala de Hamàs a Judea i Samaria (Cisjordània ocupada) és responsable de la planificació, el finançament i l'execució d'atacs terroristes en tota Judea i Samaria i dins d'Israel", va indicar un comunicat castrense sobre eixe atac a Tal al Sultan, barri de Rafah que les forces israelianes encara no havien ordenat evacuar i que acollia centenars de desplaçats.

Imatges difoses en les xarxes socials palestines mostren un gran incendi provocat pel bombardeig aeri sobre les tendes de campanya provisionals a Tal al Sultan.

"Tenim coneixement d'informes que indiquen que, com a resultat de l'atac i del foc que es va iniciar, diversos civils de la zona van resultar ferits. L'incident està sota revisió", va subratllar l'exèrcit sobre l'atac

Segons Israel, Yassin Rabia "va gestionar la totalitat de l'activitat terrorista de Hamàs a Judea i Samaria, va transferir fons a objectius terroristes i va planificar atacs terroristes", també en el passat, fins i tot en 2001 i 2002 -en plena Segona Intifada-, "en els quals van morir soldats de les Forces de Defensa d'Israel".

De Nagar van assenyalar que "va dirigir atacs amb tirs i altres activitats terroristes a Judea i Samaria, i va transferir fons destinats a les activitats terroristes de Hamàs a la Franja de Gaza" i que en el passat va dur a terme diversos atemptats mortals entre 2001 i 2003, que van provocar la mort de diversos civils i soldats israelians.

"Mai abans en la història s'havia emprat un nombre tan gran de ferramentes de matança en massa davant del món com està succeint ara a Gaza, on la població es veu privada d'aigua, aliments, medicines, electricitat i combustible, esclafant la infraestructura i destruint totes les institucions", va denunciar el Ministeri de Sanitat de Gaza.

Segons les seues dades, en les últimes 24 hores, 190 palestins van morir en noves massacres, incloent-hi esta en la suposada "zona segura" dels campaments a l'oest de la ciutat de Rafah, va agregar.

L'atac israelià a Rafah es produïx hores després que Hamàs llançara des d'eixe punt de la Franja, segons l'exèrcit, huit coets cap al centre d'Israel, incloent-hi Tel-Aviv, per primera vegada en uns quatre mesos, que no va causar danys greus ni ferits.

També el portaveu del president de l'Autoritat Nacional Palestina, Nabil Abu Rudeina, va condemnar este "atac deliberat de l'exèrcit de l'ocupació" sobre botigues de desplaçats a Rafah, provocant una "massacre que ha superat tots els límits i requerix una intervenció urgent per a detindre immediatament estos crims contra el poble palestí".

A Cisjordània, centenars de palestins han eixit als carrers en diverses ciutats, fins i tot en punts calents com Jenin o Tulkarem, en protesta per este atac. 

Suscríbete para seguir leyendo